Ken Hom wok Excellence panvica z uhlíkovej ocele, 32 cm, KH432003
Kód: KH432003Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Ken Hom Excellence tradičný wok s drevenou (bukovou) rukoväťou a prídavnou rukoväťou z bukového dreva, priemer 32 cm
Tradičná čínska panvica wok na zdravé a rýchle varenie, vhodná na všetky zdroje ohrevu vrátane indukčného varenia. Prírodný nepriľnavý povrch nazývaný patina sa vytvára po správnom vypálení a počas používania. Tradičný čínsky wok je vyrobený z ľahkej uhlíkovej ocele s hrúbkou 1,8 mm , má krásnu drevenú rukoväť z bukového dreva a rovnaký materiál je použitý aj na pomocnú rukoväť, čo umožňuje ľahkú manipuláciu aj s plnou panvicou.Pohodlne v nej pripravíte jedlo pre 3 až 4 osoby.
Tento tradičný čínsky wok je potrebné pred prvým použitím správne pripraviť - v angličtine wok seasoning, čo znamená niečo ako správne vypálenie woku . Je to dôležité, pretože až vtedy sa začne vytvárať hnedá patina, ktorá potom panvici dodá prirodzený nepriľnavý povrch. Číňania hovoria, že čím tmavšia panvica, tým lepšie sa varí.
Sortiment panvíc Wok Excellence je navrhnutý tak, aby vám umožnil pripraviť obľúbené ázijské jedlá rýchlo, jednoducho a zdravo. Nepriľnavý povrch na panvici sa vytvára pomocou korenia wok, ktoré postupne vytvára na panvici tmavohnedú patinu.
Ako správne opekať striebornú (uhlíkovú) panvicu wok - korenie na panvice wok Ken Hom Excellence
1. Surovú panvicu musíte najprv zbaviť chemického ochranného povlaku, ktorý dostala vo výrobe. Pred akýmkoľvek použitím ju preto najprv umiestnite pod tečúcu horúcu vodu na približne 5 minút, aby sa povlak uvoľnil.Potom novú panvicu wok riadne vydrhnite, doslova ju môžete vydrhnúť drôtenou kefou s použitím čistiaceho prostriedku(3 - 4 minúty), a to zvnútra aj zvonku . Najmä ak ju chcete používať na indukciu, venujte zvýšenú pozornosťvonkajšiemu povrchu, najmä dnu.
2 . Nakoniec naplňte wok približne do polovice vodou a priveďte ho do varu. Potom vodu vylejte a panvicu dobre vysušte. Zbavíte sa tak chemických zvyškov z výroby a panvica je pripravená na patinovanie.
3. Vnútro panvice Ken Hom wok silno potrite tukom, použite slnečnicový alebo kukuričný olej, arašidový olej alebo iný olej na vyprážanie (nikdy však nepoužívajte olivový olej!), prebytočný tuk odsaďte papierovou utierkou.
4. Pomaly zahrievajte svoju novú uhlíkovú panvicu na sporáku, kým sa z oleja nezačne dymiť a páliť. Potom ju odstráňte zo zdroja tepla, nechajte vychladnúť a utrite papierovou utierkou. Tento postup zopakujte ešte 2 - 3-krát. (V prípade indukcie nechajte varnú dosku nastavenú na 200 °C.)
5. Vo vnútri panvice sa začne tvoriť tmavá škvrna (hnedá až čierna), ktorá sa postupne rozširuje, a aby bola celá, musíte panvicu otáčať. Tým sa začne proces patinovania, čím sa vytvorí prirodzene nepriľnavý povrch, ktorý bude tmavnúť tým viac, čím viac budete panvicu wok používať .
Vytvorená patina zabezpečuje, že povrch panvice wok sa stane prirodzene nepriľnavým, rýchlejšie sa zahreje a následne udrží požadovanú vysokú teplotu. Pri používaní vytvorená patina zároveň chráni panvicu pred hrdzou. Najprv musíte panvicu wok poriadne rozohriať, potom pridať olej a potomzeleninu, mäso, rezance alebo čokoľvek iné, čo chcete smažiť, niekoľkokrát premiešajte a môžete podávať.... Ak panvicu správne rozpálite , stane sa vaším obľúbeným nástrojom v kuchyni.
Perfektné kuchynské vybavenie na každodenné použitie na prípravu pokrmov na miešanie z nej robí aj:
- ľahká - skelet je vyrobený z 1,8 mm hrubej uhlíkovej ocele
- stabilita - plochá základňa, pevne sedí na všetkých typoch ohrevu
- 100 % pravosť - nepriľnavý povrch - patina vzniká správnym vypálením a používaním
- vysoká odolnosť - možno používať kovové kuchynské náradie
- bezpečnosť - drevená rukoväť s minimálnou tepelnou vodivosťou, pomocná rukoväť
- skladovanie - veľké kovové oko na zavesenie
- jednoduchá údržba - stačí opláchnuť horúcou vodou
- všestrannosť - vhodné na všetky typy ohrevu vrátane indukcie
Odporúčania na údržbu:
Prvé umývanie vykonajte podľa pokynov na obale a utrite do sucha mäkkou handričkou. Po patinovaní umývajte len ručne pod horúcou tečúcou vodou alebo po každom varení naplňte wok vodou, priveďte do varu, vodu vylejte a wok utrite dosucha. Pri ručnom umývaní nepoužívajte umývacie prostriedky ani špongiu, iba umývaciu kefu, a nechajte prípadné prilepené zvyšky jedla vsiaknuť. Z času na čas potrite vnútorný povrch panvice olejom. Nikdy neumývajte v umývačke riadu, stratili by ste patinu!
Vysokokvalitné wok panvice pre tie najlepšie zážitky z varenia – a najlepšie výsledky!
Od roku 1986 ukazuje spoločnosť KEN HOM svetu, ako variť autentickú ázijskú kuchyňu od základov, rýchlo a jednoducho. KEN HOM je popredným odborníkom na čínsku kuchyňu a jedným z najuznávanejších a najslávnejších televíznych kuchárov všetkých čias. Jeho fenomenálny úspech je ľahko merateľný. Je autorom takmer 40 kníh, ktoré inšpirovali milióny domácich kuchárov po celom svete. A len vo Veľkej Británii sa woky KEN HOM nachádzajú v každej siedmej kuchyni. KEN HOM, ktorý žije vo Francúzsku a v Thajsku a neúnavne cestuje po celom svete, naďalej pravidelne vystupuje ako šéfkuchárska celebrita, píše knihy a udržiava spoluprácu s reštauráciami po celom svete.
"Mojím cieľom je podeliť sa o jedlo a kultúru so všetkými. Jediný spôsob, ako prežiť v dnešnom svete, je učiť sa a byť tolerantný."
Slávny šéfkuchár KEN HOM, všeobecne považovaný za jednu z najväčších svetových autorít v oblasti orientálnej kuchyne, získal čestný titul OBE za "zásluhy o kulinárske umenie". Rád britského impéria (OBE) je uznaním jeho úspechov a pôsobivého spoločenského a historického vplyvu, ktorý mal na spôsob, akým Spojené kráľovstvo "prijalo" čínsku kuchyňu, ktorá sa dnes stala jednou z najobľúbenejších v krajine. V zozname Queen's Jubilee Birthday Honours list 2022 získal titul Komandér Rádu britského impéria (CBE) ako uznanie za zásluhy o charitu, kulinárske umenie a vzdelávanie.
Počas svojej dlhoročnej kariéry viedol KEN HOM množstvo špičkových reštaurácií po celom svete, vrátane skupiny Yellow River a Oriental Restaurants vo Veľkej Británii, reštaurácie Maison Chin v hoteli Bandara v Bangkoku a najnovšie reštaurácie MEE v hoteli Belmond's Copacabana Palace v Riu de Janeiro. Všetky reštaurácie získali niekoľko prestížnych ocenení, pričom reštaurácia MEE bola ocenená michelinskou hviezdou a získala tiež ocenenie "Najlepšia ázijská reštaurácia" v súťaži Eat and Drink awards a "Reštaurácia roka" od brazílskeho vládneho úradu pre cestovný ruch. KEN HOM pracoval aj ako konzultant pre hotely, reštaurácie a letecké spoločnosti a osobne varil pre prezidentov, premiérov, celebrity a kráľovské rodiny.
KEN HOM svoje wok panvice samozrejme používa a každý nový výrobok tiež osobne veľmi starostlivo testuje, než je uvedený na trh. Vie totiž veľmi dobre, aké dôležité je pri varení pracovať s kvalitným riadom a príslušenstvom, pretože aj to ovplyvní chuť pripravovaného jedla. Vyskúšajte si ešte dnes varenie s nepriľnavými a kvalitnými wok panvicami a radom príslušenstva, ktoré svojich používateľov nikdy nesklamú!