Filetovací nôž Zwilling Pro 18 cm, 38403-181
Nôž na filetovanie a čistenie rýb a iného mäsa. Pro Collection by Zwilling J.A. Henckels. Dĺžka čepele 18 cm. Plná čepeľ, nitovaná rukoväť. viac
Kód produktu: 38403-181 EAN: 4009839257216
Doprava a platba
Filetovací nôž Zwilling Pro, 18 cm
Filetovací nôž - od spoločnosti Zwilling. J.A. Dlhá, rovná a ohybná čepeľ ľahko prereže vlákna bez toho, aby ich poškodila alebo rozstrapkala. Ideálny na filetovanie a čistenie rýb a mäsa.
Nože Zwilling Pro
Kolekcia nožov Zwilling Pro je vylepšenou verziou nožov Zwilling Professional. Je vhodná pre každého, kto to s varením myslí vážne, či už ide o profesionála alebo laika. Spojením síl majstrov nožiarov zo Solingenu, dizajnéra Mattea Thuna a najlepších kuchárov vznikol rad Zwilling Pro. Čepele nožov boli prispôsobené tak, aby čo najlepšie spĺňali požiadavky profesionálov na čo najpresnejšie, najpresnejšie a zároveň maximálne bezpečné používanie. Nože sú dokonale vyvážené, dobre padnú do ruky a majú jedinečnú klinovitú čepeľ na jednoduché a bezpečné krájanie.
Séria Pro prináša aj vylepšený tvar záštity, ktorý slúži nielen na účinnú ochranu prstov, ale poskytuje ajaj extra pevnú oporu prstov a vyvažuje celý nôž, aby bolo používanie nožov pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie. Zúžený tvar tiež predstavuje lepšiu kontrolu nad krájaním a umožňuje úplné naostrenie nožov. Určite oceníte dnes už tradičný dizajn nožov s plnou špičkou a 3 robustnými nitmi.
- Špeciálna zmes nehrdzavejúcej ocele vyrobená exkluzívne pre spoločnosť Zwilling J.A. Henckels
- Sigmaforge® - nôž vykovaný z jedného kusu ocele (bez zvarov a spojov)
- Friodur® - mrazom kalený pre dlhotrvajúcu ostrosť, ktorá sa ľahko obnovuje
- ručné ostrenie a leštenie, laserová kontrola
- neabrazívna ergonomická rukoväť z odolnej syntetiky
- záštita - chráni prsty a nôž je dokonale vyvážený
- tvrdosť približne 57 HRC na Rockwellovej stupnici
- možno umývať v umývačke riadu, odporúča sa ručné umývanie
- vyrobené v Nemecku
Špeciálna zmes najkvalitnejšej nemeckej ocele, vyrobená exkluzívne pre spoločnosť Zwilling, s optimálnymOptimálny pomer chrómu a uhlíka zaručuje najlepšie vlastnosti, pričom tvrdosť je približne 57 HRC na Rockwellovej stupnici. V kombinácii so sofistikovanými výrobnými technológiami sú výsledkom nože, ktoré sú robustné, mimoriadne odolné, pružné, odolné voči korózii s dlhotrvajúcou ostrosťou.
Friodur® - kalenie ocele mrazom
Špeciálny proces kalenia nožov pomocou patentovanej technológie FRIODUR®, ktorý spočíva v mrazovom kalení. Kalením sa harmonizuje molekulárna štruktúra ocele, odstraňujú sa vnútorné napätia, vytvára sa výnimočná pružnosť a zabraňuje sa lámaniu čepele.
Sigmaforge® - nôž vykovaný z jedného kusu ocele
Nože sú vykované z jedného kusu ocele pomocou patentovanej technológie SIGMAFORGE®, ktorá je ešte viaczvyšuje vynikajúce vlastnosti kvalitnej ocele - nože sú pevnejšie a čepeľ je odolnejšia voči otupeniu.
Laserom kontrolovaná čepeľ v tvare písmena "V"
Zúžený profil čepele a laserom kontrolovaná čepeľ v tvare písmena "V " zaručujú vynikajúcu a dlhotrvajúcu ostrosť. Bezchybná geometria a dokonalé vyváženie čepele zaručujú presné a bezpečné vedenie rezu, ktoré neunaví vašu ruku ani pri dlhodobom používaní.
Záštita (zosilnená oceľová časť noža medzi čepeľou a rukoväťou) slúži nielen na účinnú ochranu prstov, ale poskytuje aj ochranu prstov a zároveň poskytuje pevnú oporu a vyvažuje celý nôž, aby bolo používanie noža pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie. Jeho robustná konštrukcia stabilizuje prenos sily z čepele na rukoväť, čím zabraňuje ohýbaniu noža.
Ergonomicky tvarovaná rukoväť je vyrobená z kvalitného syntetického materiálu a je odolná voči Je odolná voči opotrebovaniu a poškriabaniu a zostáva stabilná aj pri teplotných zmenách. Kvalitné, bezšvové spojenie rukoväte s čepeľou zaručuje pohodlné používanie a dokonalú hygienu (nelepia sa na ňu zvyšky potravín).
Údržba nožov Zwilling
Umývanie a čistenie
Vďaka špeciálnemu zloženiu vysokokvalitnej ocele možno nože Zwilling umývať v umývačke riadu, nože by sa však nemalivystavovať teplotám nad 55 °C a nemali by sa dotýkať iných predmetov (hrncov, príborov, iných nožov). Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie, a preto sa odporúča. Nože umývajte vlažnou vodou a jemným umývacím prostriedkom mäkkou stranou špongie.
Podložka na krájanie
Odporúčame používať pružnú podložku na krájanie (dosku na krájanie) - drevenú, silikónovú alebo plastovú. Príliš tvrdé materiály, ako je sklo, žula alebo keramika, môžu za určitých okolností poškodiť ostrie a reznú hranu. Skvelou voľbou sú dosky Epicurean vyrobené z recyklovaného dreva vystuženého živicou.
Ostrenie/brúsenie
Skôr či neskôr aj ten najlepší nôž stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší ako ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť. Ak sa na noži objaví "zub" alebo deformácia, odporúčame, aby ste ho čo najskôr odovzdali do rúk odborníka.
Na ostrenie odporúčame používať originálne brúsky, brúsne kamene a brúsne kamene Zwilling. Vhodnou alternatívou sú aj brúsky AnySharp.
Bezpečné skladovanie
Nože skladujte na bezpečnom mieste (mimo dosahu detí) a vždy dbajte na to, aby rukoväť, nie čepeľ, smerovala k vám. Nože by sa pri skladovaní nemali navzájom dotýkať.
V drevenom bloku na nože alebo na magnetickej lište skladujte vždy len očistené a vysušené nože.
Správny nôž
Vždy používajte správny nôž - veľkosť a štruktúra spracovávaných surovín (mäso, zelenina, ryby, pečivo) sa výrazne líši, preto používajte špecifické techniky krájania, a teda aj špecifický nôž pre každú surovinu.
knife type | fillet knife |
---|---|
blade length (cm) | 18 |
knife type | fillet knife |
---|---|
blade length (cm) | 18 |