Ken Hom wok Excellence panvica z uhlíkovej ocele, 32 cm, KH432003


Ken Hom

Tradičná panvica wok od majstra ázijskej kuchyne z radu Excellence, vhodná pre všetky zdroje ohrevu. Vyrobená z ľahkej uhlíkovej ocele s hrúbkou 1,8 mm. Kovové oko na konci bukovej rukoväte zaručuje pohodlné a bezpečné zavesenie. Panvica je vhodná na prípravu jedál pre 3 - 4 osoby a má pomocnú rukoväť, tiež vyrobenú z bukového dreva. Nepriľnavý povrch sa na panvici vytvára správnym vypálením a postupným patinovaním panvice. viac

Kód produktu: KH432003
Doprava a platba

Štandardná cena € 51,98. Ušetríte 9% (€ 4,66) € 47,32 s DPH

Skladom u nás
Dostupnosť: 6 ks na sklade
Tovar máme skladom a bude expedovaný ihneď po pripísanej platbe.
ks
Ken Hom

Tradičná panvica wok od majstra ázijskej kuchyne z radu Excellence, vhodná pre všetky zdroje ohrevu. Vyrobená z ľahkej uhlíkovej ocele s hrúbkou 1,8 mm. Kovové oko na konci bukovej rukoväte zaručuje pohodlné a bezpečné zavesenie. Panvica je vhodná na prípravu jedál pre 3 - 4 osoby a má pomocnú rukoväť, tiež vyrobenú z bukového dreva. Nepriľnavý povrch sa na panvici vytvára správnym vypálením a postupným patinovaním panvice. viac

Kód produktu: KH432003
Doprava a platba

Ken Hom Excellence tradičný wok s drevenou (bukovou) rukoväťou a prídavnou rukoväťou z bukového dreva, priemer 32 cm

Tradičná čínska panvica wok na zdravé a rýchle varenie, vhodná na všetky zdroje ohrevu vrátane indukčného varenia. Prírodný nepriľnavý povrch nazývaný patina sa vytvára po správnom vypálení a počas používania. Tradičný čínsky wok je vyrobený z ľahkej uhlíkovej ocele s hrúbkou 1,8 mm , má krásnu drevenú rukoväť z bukového dreva a rovnaký materiál je použitý aj na pomocnú rukoväť, čo umožňuje ľahkú manipuláciu aj s plnou panvicou.Pohodlne v nej pripravíte jedlo pre 3 až 4 osoby.

Tento tradičný čínsky wok je potrebné pred prvým použitím správne pripraviť - v angličtine wok seasoning, čo znamená niečo ako správne vypálenie woku . Je to dôležité, pretože až vtedy sa začne vytvárať hnedá patina, ktorá potom panvici dodá prirodzený nepriľnavý povrch. Číňania hovoria, že čím tmavšia panvica, tým lepšie sa varí.

Sortiment panvíc Wok Excellence je navrhnutý tak, aby vám umožnil pripraviť obľúbené ázijské jedlá rýchlo, jednoducho a zdravo. Nepriľnavý povrch na panvici sa vytvára pomocou korenia wok, ktoré postupne vytvára na panvici tmavohnedú patinu.

 

Ako správne opekať striebornú (uhlíkovú) panvicu wok - korenie na panvice wok Ken Hom Excellence

1. Surovú panvicu musíte najprv zbaviť chemického ochranného povlaku, ktorý dostala vo výrobe. Pred akýmkoľvek použitím ju preto najprv umiestnite pod tečúcu horúcu vodu na približne 5 minút, aby sa povlak uvoľnil.Potom novú panvicu wok riadne vydrhnite, doslova ju môžete vydrhnúť drôtenou kefou s použitím čistiaceho prostriedku(3 - 4 minúty), a to zvnútra aj zvonku . Najmä ak ju chcete používať na indukciu, venujte zvýšenú pozornosťvonkajšiemu povrchu, najmä dnu.

2 . Nakoniec naplňte wok približne do polovice vodou a priveďte ho do varu. Potom vodu vylejte a panvicu dobre vysušte. Zbavíte sa tak chemických zvyškov z výroby a panvica je pripravená na patinovanie.

3. Vnútro panvice Ken Hom wok silno potrite tukom, použite slnečnicový alebo kukuričný olej, arašidový olej alebo iný olej na vyprážanie (nikdy však nepoužívajte olivový olej!), prebytočný tuk odsaďte papierovou utierkou.

4. Pomaly zahrievajte svoju novú uhlíkovú panvicu na sporáku, kým sa z oleja nezačne dymiť a páliť. Potom ju odstráňte zo zdroja tepla, nechajte vychladnúť a utrite papierovou utierkou. Tento postup zopakujte ešte 2 - 3-krát. (V prípade indukcie nechajte varnú dosku nastavenú na 200 °C.)

5. Vo vnútri panvice sa začne tvoriť tmavá škvrna (hnedá až čierna), ktorá sa postupne rozširuje, a aby bola celá, musíte panvicu otáčať. Tým sa začne proces patinovania, čím sa vytvorí prirodzene nepriľnavý povrch, ktorý bude tmavnúť tým viac, čím viac budete panvicu wok používať .

Vytvorená patina zabezpečuje, že povrch panvice wok sa stane prirodzene nepriľnavým, rýchlejšie sa zahreje a následne udrží požadovanú vysokú teplotu. Pri používaní vytvorená patina zároveň chráni panvicu pred hrdzou. Najprv musíte panvicu wok poriadne rozohriať, potom pridať olej a potomzeleninu, mäso, rezance alebo čokoľvek iné, čo chcete smažiť, niekoľkokrát premiešajte a môžete podávať.... Ak panvicu správne rozpálite , stane sa vaším obľúbeným nástrojom v kuchyni.

 

Perfektné kuchynské vybavenie na každodenné použitie na prípravu pokrmov na miešanie z nej robí aj:

- ľahká - skelet je vyrobený z 1,8 mm hrubej uhlíkovej ocele

- stabilita - plochá základňa, pevne sedí na všetkých typoch ohrevu

- 100 % pravosť - nepriľnavý povrch - patina vzniká správnym vypálením a používaním

- vysoká odolnosť - možno používať kovové kuchynské náradie

- bezpečnosť - drevená rukoväť s minimálnou tepelnou vodivosťou, pomocná rukoväť

- skladovanie - veľké kovové oko na zavesenie

- jednoduchá údržba - stačí opláchnuť horúcou vodou

- všestrannosť - vhodné na všetky typy ohrevu vrátane indukcie

 

Odporúčania na údržbu:

Prvé umývanie vykonajte podľa pokynov na obale a utrite do sucha mäkkou handričkou. Po patinovaní umývajte len ručne pod horúcou tečúcou vodou alebo po každom varení naplňte wok vodou, priveďte do varu, vodu vylejte a wok utrite dosucha. Pri ručnom umývaní nepoužívajte umývacie prostriedky ani špongiu, iba umývaciu kefu, a nechajte prípadné prilepené zvyšky jedla vsiaknuť. Z času na čas potrite vnútorný povrch panvice olejom. Nikdy neumývajte v umývačke riadu, stratili by ste patinu!

priemer 32
farba strieborná
do rúry nie
indukcia áno
typ pánvy wok
be-ready.sk nájdete na GLAMI.sk   be-ready.sk na biano.sk