Ken Hom wok Excellence panvica z uhlíkovej ocele, 36 cm, KH436003


Ken Hom

Tradičná veľká panvica wok od majstra ázijskej kuchyne z radu Excellence, vhodná na všetky zdroje ohrevu. Vyrobené z ľahkej uhlíkovej ocele s hrúbkou 1,8 mm. Kovové oko na konci bukovej rukoväte zaručuje pohodlné a bezpečné zavesenie. Panvica je vhodná na prípravu jedla pre 4 až 6 osôb a má pomocnú rukoväť, ktorá je tiež vyrobená z bukového dreva. Nepriľnavý povrch sa na panvici vytvorí správnym vypálením a postupným patinovaním panvice. viac

Kód produktu: KH436003
Doprava a platba

€ 72,44 s DPH

Skladom u nás
Posledný dostupný kus
Tovar máme skladom a bude expedovaný ihneď po pripísanej platbe.
ks
Ken Hom

Tradičná veľká panvica wok od majstra ázijskej kuchyne z radu Excellence, vhodná na všetky zdroje ohrevu. Vyrobené z ľahkej uhlíkovej ocele s hrúbkou 1,8 mm. Kovové oko na konci bukovej rukoväte zaručuje pohodlné a bezpečné zavesenie. Panvica je vhodná na prípravu jedla pre 4 až 6 osôb a má pomocnú rukoväť, ktorá je tiež vyrobená z bukového dreva. Nepriľnavý povrch sa na panvici vytvorí správnym vypálením a postupným patinovaním panvice. viac

Kód produktu: KH436003
Doprava a platba

Ken Hom Excellence tradičný wok s drevenou (bukovou) rukoväťou a prídavnou rukoväťou z bukového dreva, priemer 36 cm

Tradičná čínska panvica wok na zdravé a rýchle varenie, vhodná na všetky zdroje ohrevu vrátane indukčného varenia. Po správnom vypálení a počas používania sa vytvorí prirodzený nepriľnavý povrch nazývaný patina .Tradičný čínsky wok je vyrobený z ľahkej uhlíkovej ocele s hrúbkou 1,8 mm , má krásnu drevenú rukoväť z bukového dreva a z rovnakého materiálu je aj pomocná rukoväť, ktorá umožňuje ľahkú manipuláciu aj s plnou panvicou.Pohodlne v nej pripravíte jedlo pre 4-6 osôb.

Tento tradičný čínsky wok by sa mal pred prvým použitím správne pripraviť - v angličtine je ochutenie woku to isté ako správne prepečenie woku . Je to dôležité, pretože len tak sa začne vytvárať hnedá patina, ktorá panvici dodá prirodzený nepriľnavý povrch. Číňania hovoria, že čím tmavšia je panvica, tým lepšie sa varí.

Rad wokov Excellence je navrhnutý tak, aby vám umožnil pripraviť obľúbené ázijské jedlá rýchlo, jednoducho a zdravo. Nepriľnavý povlak na panvici vzniká vďaka koreniu wok, ktoré postupne vytvára na panvici tmavohnedú patinu.

 

Ako správne opekať strieborný (uhlíkový) wok - Ken Hom Excellence wok korenie

1. Najskôr musíte surovú panvicu zbaviť chemického ochranného náteru, ktorý dostala vo výrobe. Pred každým použitím ho preto najprv na 5 minút umiestnite pod tečúcu horúcu vodu , aby sa povlak uvoľnil.Potom nový wok riadne vydrhnite, doslova ho môžete vydrhnúť drôtenou kefou s použitím čistiaceho prostriedku(3-4 minúty), a to zvnútra aj zvonka . Najmä ak ho chcete používať na indukciu,venujte zvýšenú pozornosť vonkajšiemu povrchu, najmä dnu.

2 . Nakoniec wok napl ňte vodou približne do polovice a priveďte do varu. Potom vodu vylejte a panvicu dobre vysušte. Zbavíte sa tak chemických zvyškov z výroby a panvica je pripravená na patinovanie.

3. Vnútro panvice Ken Hom wok silno potrite tukom, použite slnečnicový alebo kukuričný olej, arašidový olej alebo iný olej na vyprážanie (nikdy však nepoužívajte olivový olej!), prebytočný tuk nechajte odkvapkať papierovou utierkou.

4. Pomaly zahrievajte novú uhlíkovú panvicu na sporáku, kým sa z oleja nezačne dymiť a páliť. Potom ju odstráňte zo zdroja tepla, nechajte vychladnúť a utrite papierovou utierkou. Postup zopakujte ešte 2-3 krát. (Pri indukčnej varnej doske nechajte varnú dosku nastavenú na 200 °C.)

5. Vo vnútri panvice sa začne tvoriť tmavá škvrna (hnedá až čierna), ktorá sa postupne rozširuje a panvicu musíte otáčať, aby bola celá. Tým sa začne proces patinovania, čím sa vytvorí prirodzene nepriľnavý povrch, ktorý bude tmavnúť tým viac, čím viac budete wok používať .

Vytvorená patina zabezpečuje, že povrch panvice wok je prirodzene nepriľnavý, rýchlejšie sa zahrieva a následne udržiava požadovanú vysokú teplotu. Patina, ktorá sa vytvorí pri používaní, zároveň chráni panvicu pred hrdzou. Najprv musíte wok poriadne rozpáliť, potom pridať olej a potom zeleninu, mäso, rezance alebo čokoľvek iné, čo chcete smažiť, niekoľkokrát premiešajte a môžete podávať.... Ak panvicu správne rozohrejete , stane sa vaším obľúbeným nástrojom v kuchyni.

 

Perfektné kuchynské vybavenie na každodenné použitie na prípravu pokrmov na miešanie:

- nízka hmotnosť - skelet je vyrobený z 1,8 mm hrubej uhlíkovej ocele

- stabilita - plochá základňa, pevne sedí na všetkých typoch vykurovania

- 100% pravosť - nepriľnavý povrch - patina vzniká správnym vypálením a používaním

- Vysoká odolnosť - možno používať kovové kuchynské náradie

- bezpečnosť - drevená rukoväť s minimálnou tepelnou vodivosťou, pomocná rukoväť

- skladovanie - veľké kovové oko na zavesenie

- jednoduchá údržba - stačí opláchnuť horúcou vodou

- Trvanlivosť - 10 rokov záruky

- všestrannosť - vhodné na všetky typy ohrevu vrátane indukčného

 

Technické špecifikácie:

- priemer: 36 cm

- dĺžka: 60,5 cm

- hĺbka: 14,5 cm

- hmotnosť: 1 668 kg

Odporúčania na údržbu:

Prvé pranie vykonajte podľa pokynov na obale a utrite do sucha mäkkou handričkou. Po patinovaní umývajte wok iba ručne pod horúcou tečúcou vodou alebo ho po každom varení naplňte vodou, priveďte do varu, vodu vylejte a utrite do sucha. Pri ručnom umývaní nepoužívajte umývacie prostriedky ani špongiu, iba umývaciu kefu a nechajte všetky prilepené zvyšky jedla vsiaknuť. Z času na čas potrite vnútorný povrch panvice olejom. Nikdy neumývajte v umývačke riadu, stratili by ste patinu!

priemer 36
farba strieborná
do rúry nie
indukcia áno
typ pánvy wok
be-ready.sk nájdete na GLAMI.sk   be-ready.sk na biano.sk