Kuchársky nôž Zwilling Four Star 16 cm, 31071-161


Zwilling

Kuchársky nôž z kolekcie Four Star od Zwilling J.A. Henckels. Ergonomicky tvarovaná syntetická rukoväť. viac

Kód produktu: 31071-161
Doprava a platba

€ 84,12 s DPH

Skladom - do 3 dní
Dostupnosť: 5 ks na sklade
Tovar je na sklade u dodávateľa. Odosielame k Vám obvykle počas 3 pracovných dní. Pre presnú informáciu nás kontaktujte.
ks
Zwilling

Kuchársky nôž z kolekcie Four Star od Zwilling J.A. Henckels. Ergonomicky tvarovaná syntetická rukoväť. viac

Kód produktu: 31071-161
Doprava a platba

Kuchársky nôž Zwilling Four Star

Kuchársky nôž - z klasickej, osvedčenej kolekcie Four Star od Zwilling J.A. Henckels. Ergonomicky tvarovaná syntetická rukoväť pre pohodlné a bezpečné držanie.

- Dĺžka čepele: 16 cm

Séria nožov Four Star

S kolekciou nožov Four Star od Zwilling J.A. Henckels. Henckels v roku 1976 doslova revolúciu v oblasti kuchynských nožov pre profesionálov aj hobby kuchárov. Okrem použitia najkvalitnejších materiálov bola použitá aj revolučná technológia s bezhrbovou syntetickou ergonomickou rukoväťou plynule spojenou s čepeľou vykovanou z jedného kusu najjemnejšej mrazom kalenej nehrdzavejúcej ocele. Výsledkom kombinácie kvalitných materiálov a nových technologických postupov je nôž s odolnou, dobre vyváženou, pružnou čepeľou s dlhotrvajúcou ostrosťou.

- Špeciálna zmes nehrdzavejúcej ocele

- Sigmaforge® - nôž vykovaný z jedného kusu ocele (bez zvarov a spojov)

- Friodur® - dlhotrvajúca ostrosť, ktorá sa ľahko obnovuje

- ručné ostrenie a leštenie, laserová kontrola

- neabrazívna ergonomická rukoväť z odolnej syntetiky

- záštita - chráni prsty a vyvažuje nôž

- tvrdosť približne 57 HRC na Rockwellovej stupnici

- možno umývať v umývačke riadu, odporúča sa ručné umývanie

 

Technológia a výroba

Špeciálna zmes najkvalitnejšej nemeckej ocele, vyrobená exkluzívne pre spoločnosť Zwilling, s optimálnymOptimálny pomer chrómu a uhlíka zaručuje najlepšie vlastnosti s tvrdosťou približne 57 HRC na Rockwellovej stupnici. V kombinácii so sofistikovanými výrobnými technológiami sú výsledkom nože, ktoré sú robustné, mimoriadne odolné, pružné, odolné voči korózii s dlhotrvajúcou ostrosťou.
Nože sú vykované z jedného kusu ocele pomocou patentovanej technológie SIGMAFORGE®, ktorá ešte viacnože sú pevnejšie a čepele sú odolnejšie voči otupeniu. Špeciálny proces kalenia nožov patentovanou technológiou FRIODUR®, ktorý spočíva v kalení zmrazením. Kalením sa harmonizuje molekulárna štruktúra ocele, odstraňujú sa vnútorné pnutia, vytvára sa výnimočná pružnosť a zabraňuje sa lámaniu čepele.
Zúžený profil čepele a laserom kontrolované ostrie v tvare písmena "V " zabezpečujú vynikajúcu a dlhotrvajúcu ostrosť. Bezchybná geometria a dokonalé vyváženie čepele zaručujú presné a bezpečné vedenie rezu, ktoré neunaví ruku ani pri dlhodobom používaní.
Záštita (zosilnená oceľová časť noža medzi čepeľou a rukoväťou) slúži nielen na účinnú ochranu prstov, ale poskytuje aj ochranu prstov a zároveň poskytuje pevnú oporu a vyvažuje celý nôž, aby bolo používanie noža pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie. Jeho robustná konštrukcia stabilizuje prenos sily z čepele na rukoväť, čím zabraňuje ohýbaniu noža.
Ergonomicky tvarovaná rukoväť je vyrobená z kvalitného syntetického materiálu, ktorý je odolný vočinárazom a poškriabaniu a zostáva stabilná aj pri teplotných zmenách.Rukoväť je pevne spojená s krytým puzdrom kvalitným, bezšvovým spojením rukoväte s čepeľou zabezpečuje pohodlné používanie a dokonalú hygienu (na rukoväti neostávajú zvyšky potravín).

Údržba nožov Zwilling

Umývanie a čistenie

Vďaka špeciálnemu zloženiu vysokokvalitnej ocele možno nože Zwilling umývať v umývačke riadu, nože by sa však nemalinemali vystavovať teplotám nad 55 °C a nemali by sa dotýkať iných predmetov (hrncov, príborov, iných nožov).Umývacie prostriedky v umývačkách riadu často obsahujú agresívne chemikálie, ktoré môžu poškodiť povrch ocele a rukovätí a môžu skrátiť životnosť nožov a čas, počas ktorého si zachovajú vysokú ostrosť. Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie, a preto sa odporúča. Nože umývajte vlažnou vodou a jemným umývacím prostriedkom mäkkou stranou špongie.

Podložka na krájanie

Odporúčame používať pružnú podložku na krájanie (dosku na krájanie) - drevenú, silikónovú alebo plastovú. Príliš tvrdé materiály, ako je sklo, žula alebo keramika, môžu za určitých okolností poškodiť ostrie a reznú hranu.

Ostrenie / brúsenie

Skôr či neskôr aj ten najlepší nôž stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší ako ostrý, odporúčame vám, aby ste nože pravidelne brúsili. Ak sa na noži objaví "zub" alebo deformácia, odporúčame, aby ste ho čo najskôr odovzdali do rúk odborníka.
Na ostrenie odporúčame používať originálne brúsky, brúsne kamene a brúsne kamene Zwilling.

Bezpečné skladovanie

Nože skladujte na bezpečnom mieste (mimo dosahu detí) a vždy dbajte na to, aby rukoväť, nie čepeľ, smerovala k vám. Nože by sa počas skladovania nemali navzájom dotýkať.
V drevenom bloku na nože alebo na magnetickej lište skladujte vždy len očistené a vysušené nože.

Správny nôž

Vždy používajte správny nôž - veľkosť a štruktúra spracovávaných surovín (mäso, zelenina, ryby, pečivo) sa výrazne líši, preto používajte špecifické techniky krájania, a teda aj špecifický nôž pre každú surovinu.

knife type culinary
blade length (cm) 16
be-ready.sk nájdete na GLAMI.sk   be-ready.sk na biano.sk