Kuchársky nôž Zwilling Professional "S" 26 cm, 31021-261
Kuchársky nôž z kolekcie Professional "S" od Zwilling J.A. Henckels. Ergonomicky tvarovaná syntetická rukoväť s 3 nitmi. viac
Kód produktu: zwilling_31021-261 EAN: 4009839072956
Doprava a platba
Kuchársky nôž Zwilling Professional "S", 26 cm
Kuchársky nôž - uľahčuje krájanie a rezanie nespočetného množstva rôznych surovín. Jeho dlhá a silná čepeľ s jemným ostrím umožňuje rovnomerné rozloženie sily a účinnú kontrolu nad rezom. Je predurčený na spracovanie väčších surovín, ako aj na krájanie byliniek. Ľahko s ním nakrájate veľké kusy mäsa alebo pripravíte malé kúsky zeleniny či ovocia.
Profesionálny nôž série "S"
Profesionálni kuchári (a šéfkuchári) si obľúbili osvedčený rad nožov Professional "S". Získala si ich dôveru svojou dokonalou kvalitou a dnes už tradičným dizajnom nožov s plnou čepeľou a 3 robustnými nitmi. Nože sú vykované z jedného kusu ocele bez zvarov a spojov. Sú dokonale vyvážené a práca s nimi je nielen jednoduchá, ale aj bezpečná.
- Špeciálna zmes nehrdzavejúcej ocele
- Sigmaforge® - nôž vykovaný z jedného kusu ocele (bez zvarov a spojov)
- Friodur® - dlhotrvajúca ostrosť, ktorá sa ľahko obnovuje
- ručné ostrenie a leštenie, laserová kontrola
- protišmyková ergonomická rukoväť z odolnej syntetiky s 3 nitmi
- záštita - chráni prsty a vyvažuje nôž
- tvrdosť približne 57 HRC na Rockwellovej stupnici
- možno umývať v umývačke riadu, odporúča sa ručné umývanie
Technológia a výroba
Špeciálna zmes najkvalitnejšej nemeckej ocele, ktorá sa vyrába exkluzívne pre spoločnosť Zwilling, s optimálnymOptimálny pomer chrómu a uhlíka zaručuje tie najlepšie vlastnosti s tvrdosťou približne 57 HRC na Rockwellovej stupnici. V kombinácii so sofistikovanými výrobnými technológiami sú výsledkom nože, ktoré sú robustné, mimoriadne odolné, pružné, odolné voči korózii s dlhotrvajúcou ostrosťou.
Nože sú vykované z jedného kusu ocele pomocou patentovanej technológie SIGMAFORGE®, ktorá ešte viacnože sú pevnejšie a čepele sú odolnejšie voči otupeniu. Špeciálny proces kalenia nožov patentovanou technológiou FRIODUR®, ktorý spočíva v kalení zmrazením. Kalením sa harmonizuje molekulárna štruktúra ocele, odstraňujú sa vnútorné pnutia, vytvára sa výnimočná pružnosť a zabraňuje sa lámaniu čepele.
Zúžený profil čepele a laserom riadené ostrenie vtvare písmena "V " zabezpečujú vynikajúcu a dlhotrvajúcu ostrosť. Bezchybná geometria a dokonalé vyváženie čepele zaručujú presné a bezpečné vedenie rezu, ktoré neunaví vašu ruku ani pri dlhodobom používaní.
Záštita (zosilnená oceľová časť noža medzi čepeľou a rukoväťou) slúži nielen na účinnú ochranu prstov, ale poskytuje aj ochranu prstov a zároveň poskytuje pevnú oporu a vyvažuje celý nôž, aby bolo používanie noža pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie. Jeho robustná konštrukcia stabilizuje prenos sily z čepele na rukoväť, čím zabraňuje ohýbaniu noža.
Ergonomicky tvarovaná rukoväť je vyrobená z kvalitného syntetického materiálu, ktorý je odolný odolný voči nárazom a poškriabaniu a zostáva stabilný aj pri teplotných zmenách. Rukoväť je pevne pripevnená k plnému hrotu pomocou 3 robustných nitov, čo predstavuje vysokokvalitné bezšvové spojenie rukoväte s čepeľou zaručuje pohodlné používanie a dokonalú hygienu (na rukoväti neostávajú zvyšky potravín).
Údržba nožov Zwilling
Umývanie a čistenie
Vďaka špeciálnemu zloženiu vysokokvalitnej ocele možno nože Zwilling umývať v umývačke riadu, nože by sa však nemalinemali vystavovať teplotám nad 55 °C a nemali by sa dotýkať iných predmetov (hrncov, príborov, iných nožov).Umývacie prostriedky v umývačkách riadu často obsahujú agresívne chemikálie, ktoré môžu poškodiť povrch ocele a rukovätí a môžu skrátiť životnosť nožov a čas, počas ktorého si zachovajú vysokú ostrosť. Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie, a preto sa odporúča. Nože umývajte vlažnou vodou a jemným umývacím prostriedkom mäkkou stranou špongie.
Podložka na krájanie
Odporúčame používať pružnú podložku na krájanie (dosku na krájanie) - drevenú, silikónovú alebo plastovú. Príliš tvrdé materiály, ako je sklo, žula alebo keramika, môžu za určitých okolností poškodiť ostrie a reznú hranu.
Ostrenie / brúsenie
Skôr či neskôr aj ten najlepší nôž stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší ako ostrý, odporúčame vám, aby ste nože pravidelne brúsili. Ak sa na noži objaví "zub" alebo deformácia, odporúčame, aby ste ho čo najskôr odovzdali do rúk odborníka.
Na ostrenie odporúčame používať originálne brúsky, brúsne kamene a brúsne kamene Zwilling.
Bezpečné skladovanie
Nože skladujte na bezpečnom mieste (mimo dosahu detí) a vždy dbajte na to, aby rukoväť, nie čepeľ, smerovala k vám. Nože by sa počas skladovania nemali navzájom dotýkať.
V drevenom bloku na nože alebo na magnetickej lište skladujte vždy len očistené a vysušené nože.
Správny nôž
Vždy používajte správny nôž - veľkosť a štruktúra spracovávaných surovín (mäso, zelenina, ryby, pečivo) sa výrazne líši, preto používajte špecifické techniky krájania, a teda aj špecifický nôž pre každú surovinu.