Liatinový hrniec s pokrievkou Staub Cocotte, čierny, 30 cm / 8,35 l
Okrúhly liatinový hrniec so samopokrievkou Staub zo série Cocotte v čiernej farbe. Priemer 30 cm, objem 8,35 l. Na pečenie a varenie. Ideálne na pomalé varenie. viac
Kód produktu: 1103025 EAN: 3272341030252
Doprava a platba
Staub Cocotte liatinový hrniec s pokrievkou, čierny, 30 cm / 8,35 l
Vyberte si dokonalý liatinový hrniec Staub, v ktorom si môžete vybrať zo širokej škály farieb a objemov. Rad riadu Cocotte vás vyzýva na pomalé varenie, dusenie alebo dokonca prípravu polievok. Zachovajte vitamíny a chuť zeleniny, šťavnatosť mäsa a prineste na svoj stôl jedinečnú atmosféru smaltovaného riadu. Vďaka smaltovanému povrchu a liatinovému materiálu si riad udrží teplo alebo chlad oveľa dlhšie ako bežný riad. Ďalšou veľmi významnou výhodou liatinového riadu je jeho použitie na všetkých typoch ohrevných plôch vrátane indukcie a rúry.
- Mimoriadne odolný materiál
- Vhodné pre všetky typy varných povrchov vrátane indukčných
- Vhodné pre rúry do 250 °C
- Podávanie z rúry alebo sporáka priamo na stôl
Parametre liatinového hrnca s pokrievkou
- priemer 30 cm
- Priemer dna 25,4 cm
- výška 19 cm
- výška bez veka 14 cm
- šírka (vrátane rukovätí) 38 cm
- hmotnosť 8 kg
- objem 8,35 l
Aromatický dážď
Vylepšená konštrukcia a značná hmotnosť plochého veka so špeciálnymi hrotmi vedie k vynikajúcemu zadržiavaniu vlhkosti a jej rovnomernému rozloženiu v celom hrnci.
9x účinnejšie
Malé hroty pod pokrievkou zabezpečujú plynulú cirkuláciu, čím vytvárajú ideálne podmienky na pomalé varenie, ideálne na dusenie, pečenie, zapekanie a vyprážanie.
Jedlo ešte šťavnatejšie
Staub Cocotte počas varenia zachováva až o 10 % viac vlhkosti ako iný liatinový riad.
Ďalšie výhody liatinového riadu:
- Ikonická niklová alebo mosadzná rukoväť na veku je odolná do 250 °C.
- Vyvýšený okraj samotnej pokrievky možno použiť na pridržanie hrnca na varenie alebo na pridržanie kociek ľadu pri chladení v hrnci.
- Unikátny dizajn rukoväte na jednoduché a bezpečné uchopenie samotného liatinového hrnca
Materiál
Liatina je veľmi odolná voči teplotným šokom, ale aj voči poškriabaniu. Jeho stály vzhľad a nadčasový dizajn je ideálny aj na servírovanie priamo z hrnca. Vďaka nepriľnavému povrchu je vhodná aj na karamelizovanie, pečenie, dusenie, ale predovšetkým na pomalé varenie. Liatinový riad Staub sa veľmi ľahko udržiava a veľmi pohodlne používa.
Výroba
Samotná výroba liatinového riadu zahŕňa stovky vizuálnych a technických kontrol. Preto si môžete byť istí jedinečnou kvalitou a precíznosťou , s akou sa kuchynský riad Staub dostane do vašej domácnosti.
Odlievanie liatinového riadu nie je jednoduchá úloha. Výroba sa začína prípravou hliníkovej formy, ktorá vytvára pieskovú formu určenú len na jeden odliatok. Odlievanie taveniny zo surového železa a koksu prebieha automaticky pod dohľadom ľudského oka. Zvyšok pieskovej formy sa postupne odstráni z odliatku na vibračnom páse a potom sa ručne vyčistí.
Výrobok má konečný tvar, ale stále si vyžaduje veľkú starostlivosť, aby mal vlastnosti typické pre liatinu. Potom nasleduje proces zušľachťovania, pri ktorom sa výrobok podrobí brúseniu odliatkov, tryskaniubrúsenie a smaltovanie ocele, ktoré sa vykonáva až v troch vrstvách. Na dokončenie jedinečného hrnca stačí vypáliť ho pri teplote 800 °C počas 30 minút.
Jedinečný liatinový riad, ktorý má nielen perfektné vlastnosti, ale aj osobitý dizajn priamo z Francúzska. Takto by sa dala definovať značka Staub. Predstavte si rok 1974 a francúzske Alsasko, ktoré je známe svojimi bohatými kulinárskymi skúsenosťami a remeselnou zručnosťou. Práve tu Francis Staub založil spoločnosť, ktorá o niekoľko rokov neskôr spojila svoje sily s michelinským šéfkucháromšéfkuchár Paul Bocus prepožičal svoju tvár jedlám, ktoré by podľa neho nemali chýbať v žiadnej domácnosti. Logo STAUB sa skladá z obrazu bociana, ktorý je tradičným znakom Alsaska, a slova STAUB, ktoré odkazuje na jedinečnosť značky pochádzajúcej z Francúzska.