Nôž Zwilling Kramer Euroline Santoku 18 cm, 34897-181
Nôž Santoku z kolekcie Kramer Euroline od Zwilling J.A. Henckels. Nôž Santoku je typický pre ázijskú kuchyňu, má širokú a dlhú čepeľ a jemné ostrie. Ergonomická rukoväť z odolného viacvrstvového syntetického materiálu Micarta pre bezpečnú prácu bez únavy. viac
Kód produktu: 34897-181 EAN: 4009839309632
Doprava a platba
Nôž Zwilling Kramer Euroline Santoku, 18 cm
Nôžsantoku - podobne ako kuchársky nôž európskeho typu je nôž santoku univerzálny nôž.Ostrá čepeľ zvládne krájanie, sekanie aj drvenie a poradí si s mäsom, rybami aj zeleninou. Celkovo je vhodný na jednoduchú prípravu ázijských jedál.
Séria nožov Kramer Euroline
Kolekcia Kramer by Zwilling Euroline, vytvorená v spolupráci s majstrom nožiarskym Bobom Kramerom, obsahuje čepele z nehrdzavejúcej ocele Oceľové čepele vyrobené podľa jeho náročných štandardov s cieľom maximalizovať krivky, vyváženosť a úžitkové vlastnosti. Nože majú širšiu čepeľ, aby sa maximalizoval priestor na krájanie veľkých potravín. Krájané potraviny sa vďaka tejto pôsobivej širokej čepeli dajú ľahko prenášať.
Nože sú ručne opracované tradičným trojstupňovým procesom zručnými japonskými remeselníkmi. V kombinácii s mikrokarbidovou práškovou oceľou SG2 poskytujú čepele CRYODUR® tvrdené ľadom ostrosť ako skalpel, zostávajú dlhšie ostré a počas svojej životnosti vydržia viac ostrení. Úchvatnú kombináciu viacvrstvovej ocele zdobenej damascénskym vzorom dopĺňa ohromujúca rukoväť z odolnej viacvrstvovejsyntetického materiálu Micarta (obsahuje ľanové vlákna a živicu a svojou štruktúrou pripomína drevo) a charakteristickou mozaikou Boba Kramera.
- CRYODUR® - oceľ kalená špeciálnou technológiou pre vyššiu tvrdosť a odolnosť
- Čepeľ: 101 vrstiev špeciálnej ocele SG2, damascénsky dizajn
- Ergonomická rukoväť z odolného viacvrstvového syntetického materiálu Micarta na bezpečnú prácu bez únavy
- tvrdosť približne 63 HRC na Rockwellovej stupnici, výnimočné zachovanie ostria
-symetrická čepeľ naostrená tradičnou trojstupňovou technológiou Honbazuke
- Navrhnuté podľa náročných špecifikácií majstra nožiarskeho umenia Boba Kramera
- umývať len ručne
Údržba nožov Zwilling
Umývanie a čistenie
Nože umývajte ručne, vlažnou vodou s jemným čistiacim prostriedkom, mäkkou stranou špongie.
Krájacia podložka
Odporúčame používať pružnú podložku na krájanie (dosku na krájanie) - drevenú, silikónovú alebo plastovú. Príliš tvrdé materiály, ako je sklo, žula alebo keramika, môžu za určitých okolností poškodiť ostrie a reznú hranu.
Ostrenie / brúsenie
Skôr či neskôr aj ten najlepší nôž stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší ako ostrý, odporúčame vám, aby ste nože pravidelne brúsili. Ak sa na noži objaví "zub" alebo deformácia, odporúčame, aby ste nôž čo najskôr zverili do rúk odborníka.
Na ostrenie odporúčame používať originálne brúsky, brúsne kamene a brúsne kamene Zwilling.
Bezpečné skladovanie
Nože skladujte na bezpečnom mieste (mimo dosahu detí) a vždy dbajte na to, aby rukoväť, nie čepeľ, smerovala k vám. Nože by sa počas skladovania nemali navzájom dotýkať.
V drevenom bloku na nože alebo na magnetickej lište skladujte vždy len očistené a vysušené nože.
Správny nôž
Vždy používajte správny nôž - veľkosť a štruktúra spracovávaných surovín (mäso, zelenina, ryby, pečivo) sa výrazne líši, preto používajte špecifické techniky krájania, a teda aj špecifický nôž pre každú surovinu.