Nôž Zwilling MIYABI 4000 FC Santoku 18 cm, 33957-181


Zwilling

Spojením nemeckých a japonských majstrov nožiarov vznikla jedinečná séria nožov Zwilling Miyabi. Nôž Miyabi 4000 FC Santoku s dĺžkou čepele 18 cm vyrobený zo špeciálnej ocele, ktorá vyniká extrémnou tvrdosťou, s rukoväťou z exotického dreva Pakka. viac

Kód produktu: 33957-181
Doprava a platba

€ 177,61 s DPH

Skladom - do 3 dní
Dostupnosť: 5 ks na sklade
Tovar je na sklade u dodávateľa. Odosielame k Vám obvykle počas 3 pracovných dní. Pre presnú informáciu nás kontaktujte.
ks
Zwilling

Spojením nemeckých a japonských majstrov nožiarov vznikla jedinečná séria nožov Zwilling Miyabi. Nôž Miyabi 4000 FC Santoku s dĺžkou čepele 18 cm vyrobený zo špeciálnej ocele, ktorá vyniká extrémnou tvrdosťou, s rukoväťou z exotického dreva Pakka. viac

Kód produktu: 33957-181
Doprava a platba

Miyabi 4000 FC Santoku 18 cm

Japonské nože Miyabi 4000 FC vás pozývajú na objavovanie tradičného umenia výroby nožov. Krása a ostrosť spájajú každý kuchynský nôž z radu Miyabi 4000 FC vrátane 18 cm noža Santoku. Mimoriadne ostrá čepeľ brúsená na oboch stranách noža. Ideálny spoločník pri príprave ázijských jedál.

Názov noža Santoku možno preložiť ako"nôž troch cností" práve preto, že je určený predovšetkým na krájanie mäsa, prípravu rýb a krájanie zeleniny. Nože Santoku sa vyznačujú dokonalou kombináciou krásy a ostrosti.

Kolekcia japonských nožov Miyabi od spoločnosti Zwilling vďačí za mnohé svoje vlastnosti miestu výroby, japonskému mestu Seki, ktoré je už po stáročia preslávené ako centrum výroby samurajských mečov a nožov. V tunajšom výrobnom závode spoločnosti Zwilling sa nemecké inžinierstvo spája snemeckým remeselným umením zo Solingenu a najlepším východoázijským remeselným umením.

Každý, kto nože používa nielen na rezanie, ale oceňuje aj ich krásu, nájde v kolekcii nožov Miyabi symbiózu vysokokvalitného spracovania a umeleckého dizajnu, ktorá spĺňa najvyššie nároky.

Čepele sú brúsené tradičnou ručnou technikou Honbazuke. Ide o trojstupňový proces brúsenia, ostrenia a leštenia po celej dĺžke čepele, ktorý zaručuje mimoriadne ostrú čepeľ. Brúsenie Honbazuke je overené stovkami rokov práce majstrov nožiarov. Nôž sa najprv nabrúsi pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a nakoniec sa vyleští koženým honovacím pásom.

Čepeľ je vyrobená z dvoch kusov ľadom kalenej ocele FC61, jej charakteristickým znakom je vysoká tvrdosť a odolnosť voči namáhaniu. Tvar čepele je podobný tvaru katany - ostria, ktorý sa považuje za jeden z charakteristických znakov majstrovských nožov.

Vďaka elegantnému osemuholníkovému tvaru rukoväte je nôž série Miyabi 4000FC nielen štýlový, alem japonským nožom, je tiež veľmi bezpečný a pohodlný na držanie. Impregnovaná jednodielna rukoväť z dreva Pakka je vybavená mozaikovým logom.

 

- Jadro zo špeciálnej ocele FC61

- FRIODUR® - mrazom kalená čepeľ pre dlhotrvajúce ostrie

- Vysoká tvrdosť ocele okolo 61 HRC

- Lepšie rezné vlastnosti čepele, dobrá odolnosť proti korózii

- Unikátne trojfázové ručné ostrenie Honbazuke

- Ergonomická rukoväť z dreva Pakka

- Extrémne ostrá čepeľ so schopnosťou držať ostrie

- Vyrobené v japonskom meste Seki

 
knife type Santoku
blade length (cm) 18
be-ready.sk nájdete na GLAMI.sk   be-ready.sk na biano.sk