Nôž Zwilling MIYABI 4000 FC Santoku 18 cm, 33957-181
Nôž Zwilling MIYABI 4000 FC Santoku 18 cm, 33957-181
Spojením nemeckých a japonských majstrov nožiarov vznikla jedinečná séria nožov Zwilling Miyabi. Nôž Miyabi 4000 FC Santoku s dĺžkou čepele 18 cm vyrobený zo špeciálnej ocele, ktorá vyniká extrémnou tvrdosťou, s rukoväťou z exotického dreva Pakka. viac
Kód produktu: 33957-181
Doprava a platba
€ 177,61 s DPH
Spojením nemeckých a japonských majstrov nožiarov vznikla jedinečná séria nožov Zwilling Miyabi. Nôž Miyabi 4000 FC Santoku s dĺžkou čepele 18 cm vyrobený zo špeciálnej ocele, ktorá vyniká extrémnou tvrdosťou, s rukoväťou z exotického dreva Pakka. viac
Kód produktu: 33957-181
Doprava a platba
Príslušenstvo8
Opinel La Petite kuchynská doska na krájanie buk, 26,5 x 15 cm, 002322
Kuchynská doska na krájanie Zwilling bambus 35 x 25 cm, 30772-100
Opinel La Classique kuchynská doska na krájanie buk, 40 x 21 cm, 002323
Kuchynská doska na krájanie Zwilling dub 35 x 25 cm, 35123-200
Kuchynská doska na krájanie Zwilling bambus 42 x 31 cm, 30772-400
Kuchynská doska na krájanie Zwilling buk 35 x 25 cm, 35123-400
Mason Cash In The Forest rezacia a servírovacia doska, 2002.220
Opinel La Grande kuchynská doska na krájanie buk, 47 x 27,5 cm, 002372
Miyabi 4000 FC Santoku 18 cm
Japonské nože Miyabi 4000 FC vás pozývajú na objavovanie tradičného umenia výroby nožov. Krása a ostrosť spájajú každý kuchynský nôž z radu Miyabi 4000 FC vrátane 18 cm noža Santoku. Mimoriadne ostrá čepeľ brúsená na oboch stranách noža. Ideálny spoločník pri príprave ázijských jedál.
Názov noža Santoku možno preložiť ako"nôž troch cností" práve preto, že je určený predovšetkým na krájanie mäsa, prípravu rýb a krájanie zeleniny. Nože Santoku sa vyznačujú dokonalou kombináciou krásy a ostrosti.
Kolekcia japonských nožov Miyabi od spoločnosti Zwilling vďačí za mnohé svoje vlastnosti miestu výroby, japonskému mestu Seki, ktoré je už po stáročia preslávené ako centrum výroby samurajských mečov a nožov. V tunajšom výrobnom závode spoločnosti Zwilling sa nemecké inžinierstvo spája snemeckým remeselným umením zo Solingenu a najlepším východoázijským remeselným umením.
Každý, kto nože používa nielen na rezanie, ale oceňuje aj ich krásu, nájde v kolekcii nožov Miyabi symbiózu vysokokvalitného spracovania a umeleckého dizajnu, ktorá spĺňa najvyššie nároky.
Čepele sú brúsené tradičnou ručnou technikou Honbazuke. Ide o trojstupňový proces brúsenia, ostrenia a leštenia po celej dĺžke čepele, ktorý zaručuje mimoriadne ostrú čepeľ. Brúsenie Honbazuke je overené stovkami rokov práce majstrov nožiarov. Nôž sa najprv nabrúsi pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a nakoniec sa vyleští koženým honovacím pásom.
Čepeľ je vyrobená z dvoch kusov ľadom kalenej ocele FC61, jej charakteristickým znakom je vysoká tvrdosť a odolnosť voči namáhaniu. Tvar čepele je podobný tvaru katany - ostria, ktorý sa považuje za jeden z charakteristických znakov majstrovských nožov.
Vďaka elegantnému osemuholníkovému tvaru rukoväte je nôž série Miyabi 4000FC nielen štýlový, alem japonským nožom, je tiež veľmi bezpečný a pohodlný na držanie. Impregnovaná jednodielna rukoväť z dreva Pakka je vybavená mozaikovým logom.
- Jadro zo špeciálnej ocele FC61
- FRIODUR® - mrazom kalená čepeľ pre dlhotrvajúce ostrie
- Vysoká tvrdosť ocele okolo 61 HRC
- Lepšie rezné vlastnosti čepele, dobrá odolnosť proti korózii
- Unikátne trojfázové ručné ostrenie Honbazuke
- Ergonomická rukoväť z dreva Pakka
- Extrémne ostrá čepeľ so schopnosťou držať ostrie
- Vyrobené v japonskom meste Seki