Nôž Zwilling MIYABI 5000 MCD Gyutoh 24 cm, 34373-241
Nôž Zwilling MIYABI 5000 MCD Gyutoh 24 cm, 34373-241
Japonský nôž Gyutoh z kolekcie Miyabi 5000 MCD s 24 cm dlhou čepeľou zo špeciálnej ocele s extrémnou tvrdosťou a rukoväťou z brezového dreva zdobenou mozaikou. Spojením nemeckých a japonských majstrov nožiarov vznikla jedinečná séria nožov Zwilling Miyabi. viac
Kód produktu: 34373-241
Doprava a platba
€ 483,22 s DPH
Japonský nôž Gyutoh z kolekcie Miyabi 5000 MCD s 24 cm dlhou čepeľou zo špeciálnej ocele s extrémnou tvrdosťou a rukoväťou z brezového dreva zdobenou mozaikou. Spojením nemeckých a japonských majstrov nožiarov vznikla jedinečná séria nožov Zwilling Miyabi. viac
Kód produktu: 34373-241
Doprava a platba
Príslušenstvo9
Opinel La Grande kuchynská doska na krájanie buk, 47 x 27,5 cm, 002372
Kuchynská doska na krájanie Zwilling orech 35 x 25 cm, 35123-100
Opinel La Classique kuchynská doska na krájanie buk, 40 x 21 cm, 002323
Zwilling veľká kuchynská doska na krájanie buk 60 x 40 cm, 35118-100
Mason Cash In The Forest rezacia a servírovacia doska, 2002.220
Kuchynská doska na krájanie Zwilling bambus 42 x 31 cm, 30772-400
Kuchynská doska na krájanie Zwilling bambus 25 x 18,5 cm, 30772-300
Kuchynská doska na krájanie Zwilling MIYABI cyprus 35 x 20 cm, 34535-200
Mason Cash In The Forest servírovacia doska s motívom jeleňa, 2002.219
Nôž Zwilling Miyabi 5000 MCD Gyutoh, 24 cm
Veľký dôraz na dokonalú estetiku hrá v japonskej kuchyni kľúčovú úlohu už od nepamäti. Spôsob servírovania jedla hrá rovnako dôležitú úlohu ako dokonalá chuť a vôňa. Aj v kuchyni sú japonskí kuchári rovnako nároční na estetiku svojich nožov ako na ich dokonalú funkčnosť - najmä na extrémnu a dlhotrvajúcu ostrosť. Japonský nôž Gyutoh s dĺžkou čepele 24 cm zo série Miyabi 5000 MCD poskytuje náročným profesionálomnáročným profesionálnym aj ambicióznym amatérskym kuchárom dokonalú kombináciu funkčnosti, perfektnej ergonómie a jedinečného dizajnu.
NôžGyutoh sa v Japonsku považuje za plátkovací nôž, pretože sa používa najmä na krájanie mäsa na jemné plátky. Zaoblený tvar čepele znamená, že sa s ním dá krájať švihovým pohybom. V Európe sa nôž Gyutoh zvyčajne používa ako veľmi ostrý kuchársky nôž.
Jadro týchto nožov je vyrobené z kvalitnej karbidovej ocele. Toto jadro je opláštené 100 vrstvami dvoch druhov ocele s rôznou tvrdosťou, čo vytvára jedinečný damascénsky dizajn. Špeciálna japonská oceľ MC63 je obohatená o kobalt, molybdén a vanád pre zvýšenie tvrdosti a odolnosti čepele. Vysoký obsah uhlíka dodáva nožu extrémnu tvrdosť - približne 63 Rockwellových stupňov, pre neprekonateľnú a dlhotrvajúcu ostrosť.
Ergonomická rukoväť v tradičnom tvare "D" z bieleho brezového dreva dodáva každému nožu punc jedinečnosti. Teplo vyžarujúce z prírodného brezového dreva dokonale kontrastuje s oceľovou čepeľou. Mozaikové zdobenie na čepeli dodáva nožu osobitý nádych a štýlovo dopĺňa orientálny dojem z noža. Rukoväť má na kovovej základni jedinečné logo Miyabi.
- Čepeľ je kalená špeciálnou technológiou CRYODUR® pri teplote -196 ºC pre dlhotrvajúce ostrie
- Extrémne ostrá čepeľ so schopnosťou držať ostrie
- Ergonomická rukoväť v tvare písmena "D" z brezového dreva zdobená orientálnou mozaikou a kovovou pätkou
- Ručná výroba v japonskom meste Seki
- Jadro z karbidu ocele MC63
- Tvrdosť čepele približne 63 HRC