Nôž Zwilling MIYABI 5000 MCD Sujihiki 24 cm, 34378-241
Nôž Zwilling MIYABI 5000 MCD Sujihiki 24 cm, 34378-241
Japonský nôž Sujihiki z kolekcie Miyabi 5000 MCD s 24 cm dlhou čepeľou s damascénskym vzorom zo špeciálnej ocele, ktorá vyniká mimoriadnou tvrdosťou, s rukoväťou z brezového dreva zdobenou mozaikou. Spojením nemeckých a japonských majstrov nožiarov vznikla jedinečná séria nožov Zwilling Miyabi. viac
Kód produktu: 34378-241
Doprava a platba
€ 569,14 s DPH
Japonský nôž Sujihiki z kolekcie Miyabi 5000 MCD s 24 cm dlhou čepeľou s damascénskym vzorom zo špeciálnej ocele, ktorá vyniká mimoriadnou tvrdosťou, s rukoväťou z brezového dreva zdobenou mozaikou. Spojením nemeckých a japonských majstrov nožiarov vznikla jedinečná séria nožov Zwilling Miyabi. viac
Kód produktu: 34378-241
Doprava a platba
Príslušenstvo10
Mason Cash Dedičská doska na krájanie a servírovanie 30 x 22 cm, 2002.257
Kuchynská doska na krájanie Zwilling bambus 42 x 31 cm, 30772-400
Mason Cash Dedičská doska na krájanie a servírovanie 38 x 29 cm, 2002.256
Kuchynská doska na krájanie Zwilling buk 35 x 25 cm, 35123-400
Kuchynská doska na krájanie Zwilling MIYABI cyprus 35 x 20 cm, 34535-200
Kuchynská doska na krájanie Zwilling dub 35 x 25 cm, 35123-200
Opinel La Classique kuchynská doska na krájanie buk, 40 x 21 cm, 002323
Kuchynská doska na krájanie Zwilling orech 35 x 25 cm, 35123-100
Opinel La Grande kuchynská doska na krájanie buk, 47 x 27,5 cm, 002372
Mason Cash In The Forest rezacia a servírovacia doska, 2002.220
Nôž Zwilling Miyabi 5000 MCD Sujihiki, 24 cm
Veľký dôraz na dokonalú estetiku hrá v japonskej kuchyni kľúčovú úlohu už od nepamäti. Spôsob servírovania jedla hrá rovnako dôležitú úlohu ako dokonalá chuť a vôňa. Aj v kuchyni sú japonskí kuchári rovnako nároční na estetiku svojich nožov ako na ich dokonalú funkčnosť - najmä na extrémnu a dlhotrvajúcu ostrosť. Japonský nôž Sujihiki s dĺžkou čepele 24 cm zo série Miyabi 5000 MCD poskytuje náročným profesionálomnáročným profesionálnym aj ambicióznym amatérskym kuchárom dokonalú kombináciu funkčnosti, perfektnej ergonómie a jedinečného dizajnu.
Sujihiki je vysokokvalitný nôž na porciovanie mäsa, ktorý má mimoriadne jemné ostrie na oboch stranách noža. Tento japonský náprotivok západného noža na porciovanie mäsa krája tenké plátky carpaccio zo surového aj vareného mäsa a rýb.
Symetrická čepeľ je naostrená tradičnou ručnou technikou Honbazuke. Tá zahŕňa trojstupňový proces brúsenia, ostrenia a leštenia po celej dĺžke čepele, čím sa zabezpečí mimoriadne ostrá čepeľ typu katana.
Jadro týchto nožov tvorí vysokokvalitná karbidová oceľ. Toto jadro je opláštené 100 vrstvami ocele dvoch rôznych stupňov tvrdosti, ktoré vytvárajú jedinečný damascénsky dizajn.Špeciálna japonská oceľ MC63 je obohatená o kobalt, molybdén a vanád pre zvýšenie tvrdosti a odolnosti čepele. Vysoký obsah uhlíka dodáva nožu extrémnu tvrdosť - približne 63 Rockwellových stupňov, pre neprekonateľnú a dlhotrvajúcu ostrosť.
Ergonomická rukoväť v tradičnom tvare "D" z bieleho brezového dreva dodáva každému nožu punc jedinečnosti. Teplo vyžarujúce z prírodného brezového dreva dokonale kontrastuje s oceľovou čepeľou. Mozaikové zdobenie na čepeli dodáva nožu osobitý nádych a štýlovo dopĺňa orientálny dojem z noža. Rukoväť má na kovovej základni jedinečné logo Miyabi.
- Čepeľ je kalená špeciálnou technológiou CRYODUR® pri teplote -196 ºC pre dlhotrvajúce ostrie
- Extrémne ostrá čepeľ so schopnosťou držať ostrie
- Ergonomická rukoväť v tvare písmena "D" z brezového dreva zdobená orientálnou mozaikou a kovovou pätkou
- Ručná výroba v japonskom meste Seki
- Jadro z karbidu ocele MC63
- Tvrdosť čepele približne 63 HRC