Nôž Zwilling MIYABI 7000 D Shotoh 13 cm, 34542-131
Nôž Zwilling MIYABI 7000 D Shotoh 13 cm, 34542-131
Japonský nôž Miyabi 7000 D Shotoh s 13 cm dlhou čepeľou zo špeciálnej ocele, ktorá vyniká extrémnou tvrdosťou, s rukoväťou z odolnej a pevnej micarty a leštenými oceľovými prvkami pre jedinečný vzhľad. viac
Kód produktu: 34542-131
Doprava a platba
€ 156,72 s DPH
Japonský nôž Miyabi 7000 D Shotoh s 13 cm dlhou čepeľou zo špeciálnej ocele, ktorá vyniká extrémnou tvrdosťou, s rukoväťou z odolnej a pevnej micarty a leštenými oceľovými prvkami pre jedinečný vzhľad. viac
Kód produktu: 34542-131
Doprava a platba
Príslušenstvo8
Kuchynská doska na krájanie Zwilling bambus 42 x 31 cm, 30772-400
Opinel La Classique kuchynská doska na krájanie buk, 40 x 21 cm, 002323
Kuchynská doska na krájanie Zwilling bambus 35 x 25 cm, 30772-100
Opinel La Petite kuchynská doska na krájanie buk, 26,5 x 15 cm, 002322
Opinel La Grande kuchynská doska na krájanie buk, 47 x 27,5 cm, 002372
Mason Cash In The Forest rezacia a servírovacia doska, 2002.220
Kuchynská doska na krájanie Zwilling dub 35 x 25 cm, 35123-200
Mason Cash Dedičská doska na krájanie a servírovanie 38 x 29 cm, 2002.256
Nôž Zwilling Miyabi 7000 D Shotoh, 13 cm
Japonské nože Miyabi 7000 D vás pozývajú na objavovanie tradičného ázijského umenia výroby nožov. Krása a ostrosť spájajú každý kuchynský nôž zo série Miyabi 7000 D vrátane noža Shotoh s dĺžkou čepele 13 cm,ktorý je ideálny na spracovanie menších kúskov potravín alebo na krájanie ovocia a zeleniny na plátky a kocky.
Shotoh znamená v japončine "malý nôž" a v angličtine je známy ako "petty knife", čo pochádza z francúzskeho slova "petit", čo znamená malý.V Japonsku sa tento nôž považuje za jeden z tradičných nožov a po noži Santoku je jedným z najpredávanejších tvarov čepele.
Symetrická čepeľ sa brúsi tradičnou ručnou technikou Honbazuke. Ide o trojstupňový proces brúsenia, ostrenia a leštenia po celej dĺžke čepele, ktorý zaručuje mimoriadne ostrú čepeľ typu katana.
Jadro týchto nožov je vyrobené z jemnej karbidovej ocele. Toto jadro je obalené 65 vrstvami ocele, ktoré vytvárajú jedinečný damascénsky dizajn. Špeciálna japonská oceľ CMV60 obohatená o kobalt, molybdén a vanád pre zvýšenie tvrdosti a odolnosti čepele. Vysoký obsah uhlíka dodáva nožu extrémnu tvrdosť - približne 61 stupňov podľa Rockwella, pre neprekonateľnú a dlhotrvajúcu ostrosť.
Ergonomická rukoväť z odolnej a pevnej micarty - vrstvenej zmesi živice a ľanových vlákien - je nenáročná na údržbu. Kombinácia micarty s textúrou dreva a prvkov z leštenej nehrdzavejúcej ocele je skutočne jedinečná. Rukoväť je vybavená jedinečným logom Miyabi na kovovej základni.
- Čepeľ kalená špeciálnou technológiou CRYODUR® pri teplote -196 ºC pre dlhotrvajúce ostrie
- Extrémne ostrá čepeľ so schopnosťou držať ostrie
- Ergonomická rukoväť zo syntetickej micarty (ľanové vlákna vystužené živicou) doplnená prvkami z leštenej nehrdzavejúcej ocele
- Unikátny trojstupňový proces ručného ostrenia Honbazuke
- Ručná výroba v japonskom meste Seki
- Jadro z karbidovej ocele CMV60
- Tvrdosť čepele približne 61 HRC