Nôž Zwilling MIYABI Black 5000 MCD Santoku 18 cm, 34404-181
Nôž Zwilling MIYABI Black 5000 MCD Santoku 18 cm, 34404-181
Japonský nôž Santoku z kolekcie Miyabi 5000 MCD s čepeľou s damascénskym vzorom s dĺžkou 18 cm vyrobenou zo špeciálnej ocele, ktorá vyniká mimoriadnou tvrdosťou, s rukoväťou z čierneho jaseňa zdobenou mozaikou. Spojením nemeckých a japonských majstrov nožiarov vznikla jedinečná séria nožov Zwilling Miyabi. viac
Kód produktu: 34404-181
Doprava a platba
€ 470,38 s DPH
Japonský nôž Santoku z kolekcie Miyabi 5000 MCD s čepeľou s damascénskym vzorom s dĺžkou 18 cm vyrobenou zo špeciálnej ocele, ktorá vyniká mimoriadnou tvrdosťou, s rukoväťou z čierneho jaseňa zdobenou mozaikou. Spojením nemeckých a japonských majstrov nožiarov vznikla jedinečná séria nožov Zwilling Miyabi. viac
Kód produktu: 34404-181
Doprava a platba
Príslušenstvo9
Kuchynská doska na krájanie Zwilling orech 35 x 25 cm, 35123-100
Zwilling veľká kuchynská doska na krájanie buk 60 x 40 cm, 35118-100
Mason Cash In The Forest servírovacia doska s motívom jeleňa, 2002.219
Opinel La Classique kuchynská doska na krájanie buk, 40 x 21 cm, 002323
Mason Cash In The Forest rezacia a servírovacia doska, 2002.220
Kuchynská doska na krájanie Zwilling MIYABI cyprus 40 x 25 cm, 34535-300
Kuchynská doska na krájanie Zwilling bambus 25 x 18,5 cm, 30772-300
Kuchynská doska na krájanie Zwilling bambus 35 x 25 cm, 30772-100
Kuchynská doska na krájanie Zwilling MIYABI cyprus 35 x 20 cm, 34535-200
Nôž Zwilling Miyabi Black 5000 MCD Santoku, 18 cm
Veľký dôraz na dokonalú estetiku hrá v japonskej kuchyni kľúčovú úlohu už od nepamäti. Spôsob servírovania jedla hrá rovnako dôležitú úlohu ako dokonalá chuť a vôňa. Aj v kuchyni sú japonskí kuchári rovnako nároční na estetiku svojich nožov ako na ich dokonalú funkčnosť - najmä na extrémnu a dlhotrvajúcu ostrosť. Japonský nôž Santoku s dĺžkou čepele 18 cm zo série Miyabi 5000 MCD poskytuje náročným profesionálom Dokonalú kombináciu funkčnosti, perfektnej ergonómie a jedinečného dizajnu. Ideálny spoločník pri príprave ázijských jedál.
Názov noža Santoku možno preložiť ako"nôž troch cností" práve preto, že je určený predovšetkým na krájanie mäsa, prípravu rýb a krájanie zeleniny. Nože Santoku sa vyznačujú dokonalou kombináciou krásy a ostrosti.
Symetrická čepeľ je naostrená tradičnou ručnou technikou Honbazuke. Tá zahŕňa tri stupne brúsenia, ostrenia a leštenia po celej dĺžke čepele, čím sa zabezpečí mimoriadne ostrá čepeľ typu katana.
Jadro týchto nožov tvorí vysokokvalitná karbidová oceľ. Toto jadro je opláštené 133 vrstvami ocele dvoch rôznych stupňov tvrdosti, ktoré vytvárajú jedinečný damascénsky dizajn. Špeciálna japonská oceľ MC66 je obohatená o kobalt, molybdén a vanád pre zvýšenie tvrdosti a odolnosti čepele. Vysoký obsah uhlíka dodáva nožu extrémnu tvrdosť - približne 66 Rockwellových stupňov, pre neprekonateľnú a dlhotrvajúcu ostrosť.
Ergonomická rukoväť v tradičnom tvare "D", vyrobená z jedinečného čierneho jaseňového dreva, dodáva každému nožu nádych jedinečnosti. Teplo vyžarujúce z prírodného dreva dokonale kontrastuje s oceľovou čepeľou. Mozaikové zdobenie na čepeli dodáva nožu osobitý nádych a štýlovo dopĺňa orientálny dojem z noža. Rukoväť má na kovovej základni jedinečné logo Miyabi.
- Jadro z karbidovej ocele MC66
- Čepeľ kalená špeciálnou technológiou CRYODUR® pri teplote -196 ºC pre dlhotrvajúce ostrie
- Vysoká tvrdosť čepele približne 66 HRC
- Unikátne trojfázové ručné ostrenie Honbazuke
- Ergonomická rukoväť v tvare písmena "D" z jedinečného čierneho jaseňového dreva, zdobená orientálnou mozaikou a kovovou pätkou
- Extrémne ostrá čepeľ so schopnosťou držať ostrie
- Ručná výroba v japonskom meste Seki