Rezbársky nôž Opinel Intempora, 16 cm


Nôž z nehrdzavejúcej ocele so 16 cm dlhou čepeľou a ergonomicky zakrivenou rukoväťou z dizajnovej série Intempora na krájanie pečeného mäsa a exotického ovocia. viac

Výrobca: OpinelKód produktu: 002220
Doprava a platba

Štandardná cena € 324,78. Ušetríte 84% (€ 272,27) € 52,51 s DPH

Skladom - do 3 dní
Dostupnosť: 5 ks na sklade
Tovar je na sklade u dodávateľa. Odosielame k Vám obvykle počas 3 pracovných dní. Pre presnú informáciu nás kontaktujte.
ks

Nôž z nehrdzavejúcej ocele so 16 cm dlhou čepeľou a ergonomicky zakrivenou rukoväťou z dizajnovej série Intempora na krájanie pečeného mäsa a exotického ovocia. viac

Výrobca: OpinelKód produktu: 002220
Doprava a platba

Rezbársky nôž Opinel Intempora

Nôž na porciovanie hydiny, bravčového, hovädzieho alebo jahňacieho mäsa je prekvapivo užitočný napríklad aj pri porciovaní exotického ovocia. Ak milujete ananás a trápite sa s tým, ako ho čo najlepšie spracovať, tento šikovný pomocník bude pre vás vítaným riešením. Pevná a stabilná,160 mm dlhá čepeľ z nehrdzavejúcej ocele s hrúbkou 2,5 mm si poradí aj s drsnou šupkou. Vďaka ergonomickej rukoväti v dymovo modrej farbe sa nôž veľmi ľahko drží a manipuluje.

 

  • Dĺžka čepele: 16 cm
  • Hrúbka čepele: 2,5 mm
  • Materiál čepele: špeciálna zmes nehrdzavejúcej ocele
  • materiál rukoväte: vysoko odolný polymér
  • farba rukoväte: dymovo modrá
  • možno umývať v umývačke riadu, odporúča sa ručné umývanie

Výnimočná kombinácia skvelých vlastností

Špeciálne upravená oceľ Sandvik 12C27 M zaručuje vysokú odolnosť proti korózii a dokonalú reznú schopnosť (14,5 % chrómu + 0,60 % mangánu pre odolnosť proti korózii a 0,52 % uhlíka pre dokonalé ostrie)

Tvrdosť 57 HRC na Rockwellovej stupnici znamená skutočne vysokú odolnosť čepele proti opotrebovaniu

30° uhol brúsenia (ostrenia), 15° na každej strane

Optimalizácia rozmerov pre každý typ noža na zabezpečenie maximálnej účinnosti pri činnosti, na ktorú sa má používať

Nôž srukoväťou V sa vďaka uhlu čepele ľahko a bezpečne drží

Ergonomický profil rukoväte vedie ruku k správnemu úchopu

Hladké línie bez nerovností, ktoré by sťažovali úchop a údržbu


Kolekcia Intempora, vytvorená na vynikajúce krájanie - zoznámte sa s ňou

Tvar a farby kolekcie kuchynských nožov Intempora sú inšpirované módnym industriálnym štýlom, podobne ako pri rade steakových nožov Opinel Appetit. S kolekciou Intempora prichádza do vašej kuchyne nielen moderný dizajn a najlepšie možné materiály, ale aj francúzska kulinárska dokonalosť a umenie užívať si život.
Ergonomicky tvarovaná rukoväť nožov z tohto radu je vyrobená z vysoko odolného polyméru-POM, ktorý zaručuje, že je odolný voči chemickýmm čistiacim prostriedkom, odoláva vysokým teplotám a, samozrejme, jej tvar a farba odolávajú účinkom akejkoľvek horúcej alebo studenej vody. Čepeľ kuchynských nožov Intempora je vyrobená zo špeciálnej zmesi nehrdzavejúcej ocele 12C27 (Sandvik Mod), ktorá ju chráni pred účinkami korózie a zaručuje vynikajúcu ostrosť. Oceľová čepeľ prebieha po celej dĺžke noža, čím zabezpečuje primerané vyváženie a vytvára zaujímavý dizajnový prvok.

Na čo by ste nemali zabudnúť

  • Bezpečné skladovanie

Nože skladujte na bezpečnom mieste(mimo dosahu detí) a vždy dbajte na to, aby rukoväť, nie čepeľ, smerovala k vám. Nože by sa počas skladovania nemali navzájom dotýkať.

  • Čistota

V drevenom bloku na nože alebo na magnetickej lište skladujte vždy len vyčistené a vysušené nože. Namiesto umývačky riadu používajte radšej približne 55 °C horúcu vodu a špongiu.

  • Správna veľkosť

Vždy používajte správny nôž - veľkosť a štruktúra spracovávaných surovín (mäso, zelenina, ryby, pečivo) sa výrazne líšia, preto používajte špecifické techniky krájania pre každú surovinu, a teda aj špecifický nôž.

Nie je oceľ ako oceľ

Výber ocele určuje trvanlivosť a kvalitu noža, a preto mu venujte náležitú pozornosť, pretože v konečnom dôsledku ovplyvní hlavné výkonnostné charakteristiky celého výrobku. Pre nože kolekcie Opinel Intempora sa používa vysokokvalitná švédska oceľ 12C27 Sandvik Mod. Táto oceľ je vysoko odolná voči korózii a vďaka prídavku chrómu (14,5 %) a mangánu (0,60 %) sa ľahko udržiava. Prídavok uhlíka v oceli (0,52 %) zabezpečuje vynikajúce ostrie, ktoré si drží svoj tvar aj pri kontakte s tvrdším materiálom.


Zrod legendy

Príbeh dnes už kultovej značky Opinel® sa začína v 19. storočí, keď sa obchodník Victor-Amédée Opinel počas svojich ciest naučil kovať klince a následne si vo Francúzsku založil kováčsku dielňu. Po jeho smrti prevzal remeslo jeho syn Daniel a stal sa "výrobcom ostrých predmetov" pre miestnych poľnohospodárov, keďže čepele jeho srpov a kosy boli široko-ďaleko známe ako najostrejšie možné.

Skutočný vreckový nôž Opinel však musel na svetlo sveta ešte chvíľu počkať. Najstarší syn Daniela Opinla, Joseph, sa rozhodol ísť v otcových šľapajach a hnaný umeleckou vášňou...spojil ručné remeslo s najmodernejšou technológiou tej doby a vytvoril malý zázrak. Písal sa rok 1890 a svetlo sveta uzrel vreckový nôž Opinel, nôž obľúbený od prvého dňa a odovzdávaný z generácie na generáciu. Nôž, ktorý si v nasledujúcich rokoch získal státisíce priaznivcov na celom svete, stal sa základom mnohých domácností a svojím spôsobom jedným zo symbolov Francúzska...

 
knife type slicing
blade length (cm) 16
be-ready.sk nájdete na GLAMI.sk   be-ready.sk na biano.sk