Zwilling MIYABI 5000 MCD nôž na chlieb 23 cm, 34376-231
Zwilling MIYABI 5000 MCD nôž na chlieb 23 cm, 34376-231
Japonský nôž na chlieb z kolekcie Miyabi 5000 MCD s 23 cm dlhou čepeľou zo špeciálnej ocele s extrémnou tvrdosťou a rukoväťou z brezového dreva zdobenou mozaikou. Spojením nemeckých a japonských majstrov nožiarov vznikla jedinečná séria nožov Zwilling Miyabi. viac
Kód produktu: 34376-231
Doprava a platba
€ 511,69 s DPH
Japonský nôž na chlieb z kolekcie Miyabi 5000 MCD s 23 cm dlhou čepeľou zo špeciálnej ocele s extrémnou tvrdosťou a rukoväťou z brezového dreva zdobenou mozaikou. Spojením nemeckých a japonských majstrov nožiarov vznikla jedinečná séria nožov Zwilling Miyabi. viac
Kód produktu: 34376-231
Doprava a platba
Príslušenstvo9
Opinel La Grande kuchynská doska na krájanie buk, 47 x 27,5 cm, 002372
Kuchynská doska na krájanie Zwilling bambus 25 x 18,5 cm, 30772-300
Kuchynská doska na krájanie Zwilling bambus 35 x 25 cm, 30772-100
Opinel La Petite kuchynská doska na krájanie buk, 26,5 x 15 cm, 002322
Kuchynská doska na krájanie Zwilling dub 35 x 25 cm, 35123-200
Mason Cash In The Forest servírovacia doska s motívom jeleňa, 2002.219
Kuchynská doska na krájanie Zwilling orech 35 x 25 cm, 35123-100
Mason Cash In The Forest rezacia a servírovacia doska, 2002.220
Mason Cash Dedičská doska na krájanie a servírovanie 30 x 22 cm, 2002.257
Nôž na chlieb Zwilling Miyabi 5000 MCD, 23 cm
Veľký dôraz na dokonalú estetiku hrá v japonskej kuchyni kľúčovú úlohu už od nepamäti. To, ako sa jedlo podáva, hrá rovnako dôležitú úlohu ako dokonalá chuť a vôňa. Aj v kuchyni sú japonskí kuchári rovnako nároční na estetiku svojich nožov ako na ich dokonalú funkčnosť - najmä na extrémnu a dlhotrvajúcu ostrosť. Japonský nôž na chlieb a pečivo s dĺžkou čepele 23 cm zo série Miyabi 5000 MCD poskytuje náročném profesionálom a ambicióznym amatérskym kuchárom dokonalú kombináciu funkčnosti, perfektnej ergonómie a jedinečného dizajnu.
Chrumkavý chlieb, chrumkavé rožky alebo čerstvo opečené bagety. A tiež na pečenie mäsa alebo krájanie tekvice. S univerzálnym nožom na chlieb Miyabi nakrájate všetko rovnomerne a jednoducho.
Symetrická čepeľ je naostrená tradičnou ručnou technikou Honbazuke. Ide o trojstupňový proces brúsenia, ostrenia a leštenia po celej dĺžke čepele a zaručuje mimoriadne ostrú čepeľ typu katana.
Jadro týchto nožov tvorí vysokokvalitná karbidová oceľ. Toto jadro je opláštené 100 vrstvami ocele dvoch rôznych stupňov tvrdosti, ktoré vytvárajú jedinečný damascénsky dizajn.Špeciálna japonská oceľ MC63 je obohatená o kobalt, molybdén a vanád pre zvýšenie tvrdosti a odolnosti čepele. Vysoký obsah uhlíka dodáva nožu extrémnu tvrdosť - približne 63 Rockwellových stupňov, pre neprekonateľnú a dlhotrvajúcu ostrosť.
Ergonomická rukoväť v tradičnom tvare "D" z bieleho brezového dreva dodáva každému nožu punc jedinečnosti. Teplo vyžarujúce z prírodného brezového dreva dokonale kontrastuje s oceľovou čepeľou. Mozaikové zdobenie na čepeli dodáva nožu osobitý nádych a štýlovo dopĺňa orientálny dojem z noža. Rukoväť má na kovovej základni jedinečné logo Miyabi.
- Čepeľ je kalená špeciálnou technológiou CRYODUR® pri teplote -196 ºC pre dlhotrvajúce ostrie
- Extrémne ostrá čepeľ so schopnosťou držať ostrie
- Ergonomická rukoväť v tvare písmena "D" z brezového dreva zdobená orientálnou mozaikou a kovovou pätkou
- Ručná výroba v japonskom meste Seki
- Jadro z karbidu ocele MC63
- Tvrdosť čepele približne 63 HRC