Panvice
Objavte rady hrncov a riadu Zwilling
-
Zwilling Forte
-
Zwilling Madura Plus
-
Zwilling Marquina Plus
-
Zwilling Moment
-
Zwilling Passion
-
Zwilling Pico
-
Zwilling Plus
-
Zwilling Pro
-
Zwilling Simplify
-
Zwilling TrueFlow
-
Zwilling Twin Classic
Prezrite si kompletnú ponuku značky Zwilling a všetky produktové rady značky Zwilling.

Wok Ken Hom od rovnomenného ázijského majstra kuchára je súčasťou radu Classic a patrí medzi skutočne kvalitný riad. Panvica je vhodná na prípravu jedál pre 4 až 6 osôb a má...

Veľká panvica wok od majstra ázijskej kuchyne z radu Excellence, ktorá predstavuje absolútnu špičku vo svojej triede. Vhodné pre všetky zdroje vykurovania. Je vyrobená z ľahkej...
V našej ponuke nájdete najrôznejšie druhy panvíc, podľa veľkosti alebo účelu použitia. Panvicu Vám odporúčame vyberať predovšetkým s ohľadom na jej účel. V prípade, že potrebujete panvicu na univerzálne použitie, postačí Vám klasická hlboká panvica. Ďalej môžete vyberať niektorú zo špecializovaných panvíc ako sú panvice wok, grilovacie alebo na palacinky. Ďalej je dôležité venovať pozornosť aj výberu materiálu, z ktorého je panvica vyrobená, jej veľkosti a či je vhodná práve pre váš typ varnej dosky, či máte indukciu, plyn alebo sklokeramiku.
Nižšie uvádzame niekoľko typov panvíc, ktoré u nás nájdete:
Typ panvice - na základe použitia máte na výber zo 4 typov panvíc:
Klasická panvica - hlbšia panvica, univerzálne použitie.
Wok - špeciálna hlboká panvica používaná v ázijskej kuchyni, jej prednosti oceníte predovšetkým na plynových varných doskách, kedy budú suroviny zohrievané nielen zospodu, ale aj po stranách.
Grilovacia - panvica určená na prípravu steakov, panvice sú ťažšie a majú vrúbkovaný povrch.
Na palacinky - majú nízky okraj, obracanie palaciniek či lievancov je tak oveľa jednoduchšie.
Materiál - Panvice sú najčastejšie vyrobené z nehrdzavejúcej ocele alebo hliníka kvôli dobrej vodivosti tepla týchto materiálov. Povrch panvice by mal byť najlepšie z nepriľnavého materiálu. Najčastejšie materiály povrchu sú:
Teflón a ďalšie nepriľnavé povrchy (PTFE) - možno na nich smažiť bez prípravy tuku, avšak nie sú odolné voči poškriabaniu.
Keramika - nepriľnavý povrch (avšak nemožno variť úplne bez tuku), odolné voči poškriabaniu.
Titan - nepriľnavý povrch, dobrá vodivosť tepla, odolnosť voči poškriabaniu.
Litina - odolné a vysoce trvanlivé, při správné péči Vám vydrží celý život. Tento typ pánví odolává vysokým teplotám a rovnoměrně rozvádí teplo.
Ďalšie parametre, ktoré by ste mali brať do úvahy pri výbere vhodnej panvice pre Vás:
Velikost a objem - závisí od účelu panvice a od počtu osôb v domácnosti.
Vhodnost na indukci
Použitie v rúre