Panvice - priemer - 26
V našej ponuke nájdete rôzne typy panvíc v závislosti od veľkosti alebo účelu použitia. Odporúčame, aby ste si panvicu vyberali predovšetkým s ohľadom na jej účel. Ak potrebujete panvicu na univerzálne použitie, postačí vám klasická hlboká panvica. Môžete si tiež vybrať jednu zo špecializovaných panvíc, ako sú panvice wok, grilovacie panvice alebo panvice na palacinky. Dôležité je tiež venovať pozornosť materiálu, z ktorého je panvica vyrobená, jej veľkosti a tomu, či je vhodná pre váš typ varnej dosky, či už máte indukčnú, plynovú alebo sklokeramickú.
Ponúkame vám prehľad niekoľkých typov panvíc, ktoré u nás nájdete:
Typ panvice
Podľa použitia si môžete vybrať zo 4 typov panvíc:
Panvica Classic - hlbšia panvica, univerzálne použitie
Wok - špeciálna hlboká panvica používaná v ázijskej kuchyni, ktorej výhody oceníte najmä na plynových varných doskách, keď sa suroviny zohrievajú nielen zospodu, ale aj z bokov.
Gril - panvica určená na prípravu steakov, panvice sú ťažšie a majú ryhovaný povrch
Na palacinky - majú nízky okraj, takže obracanie palaciniek alebo palaciniek je jednoduchšie.
Materiál
Panvice sa najčastejšie vyrábajú z nehrdzavejúcej ocele alebo hliníka vďaka dobrej tepelnej vodivosti týchto materiálov. Povrch panvice by mal byť najlepšie vyrobený z nepriľnavého materiálu. Najbežnejšie povrchové materiály sú:
Teflónové a iné nepriľnavé povrchy (PTFE) - môžu sa smažiť bez tuku, ale nie sú odolné voči poškriabaniu
Keramika - nepriľnavý povrch (ale nedá sa variť úplne bez tuku), odolná proti poškriabaniu
Titán - nepriľnavý povrch, dobrá tepelná vodivosť, odolnosť proti poškriabaniu
Ďalšie parametre, ktoré by ste mali zohľadniť pri výbere vhodnej panvice:
Veľkosť a objem - závisí od účelu panvice a počtu osôb v domácnosti
Vhodnosť na indukciu
Použitie v rúre