Staub Fondue
Fondue pochádza z Francúzska, odkiaľ sa dostalo do Švajčiarska, kde je dnes považované za národné jedlo. Klasické fondue je pokrm, pri ktorom sa v hrnci rozpustí syr a potom sa v hrnci namáčajú kúsky chleba alebo zemiakov na dlhých vidličkách. Toto takzvané syrové fondue je už niekoľko rokov veľmi obľúbené aj u nás a je nadčasovou klasikou na jedálnom lístku počas sviatkov alebo zvláštnych príležitostí. Syrové fondue sa pripravuje rýchlo a vďaka rôznym receptom a druhom syrov môže mať mnoho variantov.
Okrem klasického syrového fondue existuje aj fondue mäsové, keď sa kúsky mäsa varia buď v horúcom oleji, víne, alebo vývare. Podáva sa chlieb, omáčky, uhorky a ďalšie pochutiny. Ďalším typom fondue je čokoládové, ktoré je vhodné podávať najmä ako dezert. Pri ňom sa čokoláda rozpustí a vstrebáva s ovocím alebo sušienkami na vidličkách.
Vyberte si z našej ponuky kvalitných sád a hrncov na fondue od francúzske značky STAUB, ktoré vás určite presvedčia svojím dizajnom a mimoriadnou odolnosťou.