5 techník prípravy špargle.

5_TECHNIK_CHRESTU

Sezóna špargle opäť začala. Kráľovná zeleniny je teda opäť dostupná v hojnom množstve. Varená špargľa je jasnou voľbou, ale vedeli ste, že existuje aj niekoľko ďalších techník prípravy špargle? Nižšie sú pre vás uvedené.

SEZONA_CHRESTU4

Varenie špargle
Na varenie špargle je ideálne použiť vysoký hrniec, aby hlavičky špargle boli počas varenia nad vodou. Týmto spôsobom sa hlavičky uvaria v pare a tvrdšie drevnaté časti vo vode. Do vriacej vody pridajte soľ a maslo, aby ste špargli dodali chuť.

Špargľa je najlepšia, keď je uvarená al dente. Nevarte ju príliš dlho, pretože by sa stala rozmočenou a vláknitou. Dokonale uvarená špargľa má tiež omnoho viac chuti.

Tip: či je špargľa správne pripravená zistíte tak, že špičku špargle podržíte medzi palcom a ukazovákom a jemne stlačíte. Dokonale uvarená špargľa sa ľahko uvoľní, bez toho aby sa rozmočila.

Doba prípravy:
Biela špargľa – podľa jej hrúbky – 5 až 6 minút
Zelená špargľa – podľa hrúbky – 3 až 5 minút

Pri varení vám pomôže vysoký hrniec na špargľu a cestoviny ZWILLING.

SEZONA_CHRESTU5

Grilovanie špargle
Grilovanie uvoľní lahodne orechovú chuť špargle a vytvoríte s ňou efekt letného grilovania kedykoľvek. Špargľu uvarte len tesne na al dente a potom ju rýchlo ponorte do ľadovej vody, aby sa ďalej nevarila. Každú špargľu potrite trochou tuku, napríklad arašidovým olejom alebo prevareným maslom. Grilujte na kvalitnej grilovacej panvici. Vyberte si z našej ponuky kvalitných grilovacích panvíc.

SEZONA_CHRESTU6

Udenie špargle
Udenie dodá špargli extra chuť, ktorú hneď tak nečakáte. Uvarte špargľu al dente a potom ju rýchlo ponorte do ľadovej vody, aby sa ďalej nevarila. Špargľu udíme 4 minúty. Experimentujte s rôznymi druhmi dreva alebo sušenými ovocnými šupkami. Ideálnou pomôckou sú udiareňové sady, s ktorými ľahko prenesiete vonkajšie udzenie do svojej kuchyne a dodáte dymové aroma všetkým druhom potravín. Preskúmajte našu ponuku.

SEZONA_CHRESTU7

Vyprážanie špargle
Vyprážanie dodá špargli orechovú chuť. Špargľu dobre olúpte. Zohrejte panvicu na strednú teplotu a pridajte tuk, napríklad arašidový olej alebo trochu masla. Keď sa pena z masla rozptýli alebo než sa z oleja začne dymiť, znížte trochu teplotu a vložte do panvice špargľu. Vyprážajte ju pekne dozlatista.

Tip: pridajte trochu vody a pokračujte vo varení špargle pod pokrievkou. Týmto spôsobom urýchlite proces varenia, bez toho aby ste ju spálili.

Pomôžu vám niektoré z týchto kvalitných panvíc, ktoré vám pomôžu pri vyprážaní.

SEZONA_CHRESTU8

Surová špargľa
Špargľa je vynikajúca aj v surovej úprave. Najmä fialová špargľa má prirodzene sladšiu chuť. Pomocou škrabky nakrájajte zo špargle jemné plátky. Surové špargľové plátky podľa chuti ochuťte bylinkami a olejmi alebo ich marinujte. Pomôžu vám skvelé kuchynské pomôcky ZWILLING Z-CUT, s ktorými pripravíte ľahko a rýchlo čerstvé a zdravé pokrmy. 


TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny