Japonské nože MIYABI – krása ostrosti.

MIYABI4

Japonské nože MIYABI – krása ostrosti.

Viac než 100 krokov a 42 dní vyžaduje výroba jediného noža hodného značky MIYABI. Každý nôž prejde rukami skúsených remeselníkov, kým sa dostane k vám – a vy tak získate ten najkvalitnejší výrobok. Nože sú vyrábané v Seki, ktoré je hlavným mestom výroby samurajských mečov v Japonsku od 14. storočia. V tuzemskom výrobnom závode ZWILLING sa tak spája nemecká inžinierska zručnosť zo Solingenu a najlepšie východoázijské remeselné spracovanie. Získate tak to najlepšie z oboch svetov, ktoré sú zárukou dlhej životnosti a výnimočnej ostrosti japonských nožov MIYABI.

TYPY JAPONSKÝCH NOŽOV – Ktorý nôž je na čo najlepší? Tu sa dozviete, čím sa líšia jednotlivé typy.

MIYABI1

SANTOKU NÔŽ
Japonskou verziou kuchynského noža je nôž Santoku. Slovo Santoku znamená tri cnosti, a preto nie je divu, že je tento nôž vhodný najmä na tri druhy potravín: ryby, mäso a zeleninu. Čepeľ noža Santoku je obvykle dlhá 14 až 18 cm. Charakteristickými znakmi noža Santoku sú zploštenie chrbta čepele smerom k špičke a rukoväť, ktorá obvykle tvorí vodorovnú líniu k chrbtu čepele. Tým vzniká priestor pre dobré a pohodlné držanie rukoväte. Špeciálnou verziou je kolískový nôž Santoku, ktorý má ostrie mierne nahor. Okrem toho existujú nože Santoku vybavené štruktúrovanými výbrusmi, ktoré zabezpečia, že krájané potraviny lepšie sklzávajú z čepele.

Preskúmať japonské nože Santoku.

MIYABI5

GYUTOH NÔŽ
Nôž Gyutoh je typ japonského noža, ktorý sa tradične používa na mäso. Dá sa však použiť aj na krájanie zeleniny a rýb. Čepeľ je obvykle dlhá 16 až 24 cm a prechádza do špičky, podobne ako klasický európsky kuchynský nôž. Zaoblený tvar čepele znamená, že je možné ním krájať hojdačkovým pohybom. V Európe sa nôž Gyutoh všeobecne používa ako veľmi ostrý univerzálny kuchynský nôž.

Preskúmať japonské nože Gyutoh.

SUJIHIKI NÔŽ
Nôž Sujihiki je japonský porcovací nôž, ktorý sa hodí najmä na krájanie jemných plátkov, napríklad šunky, a na presné porcovanie mäsa. Vďaka svojej štíhlej čepele, ktorá je bežne dlhá 24 cm, je tiež ideálny na filetovanie rýb.

Preskúmať japonské nože Sujihiki.

MIYABI6

SHOTOH NÔŽ
Shotoh znamená v japončine niečo ako „malý nožík“. Je považovaný za jeden z tradičných nožov a je jedným z najpredávanejších tvarov čepele hneď po noži Santoku. V japonskej kuchyni sa nôž Shotoh používa predovšetkým na krájanie ovocia a zeleniny. Nôž Shotoh s čepeľou dlhšou 9 až 14 cm, ktorá prechádza do špičky, je vhodný najmä na jemnú prácu, ako je lúpanie a krájanie všetkých druhov ovocia a zeleniny.

Preskúmať japonské nože Shotoh.

NAKIRI NÔŽ
Vďaka širokému obdĺžnikovému tvaru čepele je vhodný na krájanie zeleniny a byliniek. Krájané potraviny je možné naberať priamo čepeľou. Vzhľadom na svoju dĺžku 17-18 cm je nôž kompaktný. Vzhľadom na jemnú čepeľ nie je vhodný na sekanie, hoci vyzerá podobne ako sekáčik, ale na tlakové techniky krájania.

Preskúmať japonské nože Nakiri.

Kompletnú ponuku japonských nožov MIYABI nájdete TU.


TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny