Objavte tie najsladšie recepty zo špargle.

RECEPTY_CHŘEST5

Objavte tie najlahodnejšie recepty zo špargle.

Špargľa je veľmi všestranná zelenina, ktorú môžete pripraviť na nespočet spôsobov. Vybrali sme pre vás inšpiratívne recepty, ktoré vás prekvapia svojimi kombináciami.

RECEPTY_CHŘEST2

ŠPARGĽA S HOLANDSKOU OMÁČKOU A KREVETAMI
4 porcie

Ingrediencie
2 kg špargle
250 g kreviet
150 g masla
3 žĺtky
3 lyžice vody
šťava z 1/2 citróna
soľ a korenie
petržlen alebo pažítka

Postup
1. Špargľu dôkladne olúpte. Uvarte ju v silno osolenej vode do mäkka. Nechajte odkvapkať na látkovej utierke.

2. Rozpustite maslo.

3. Žĺtky, tri lyžice vody a citrónovú šťavu šľahajte na miernom ohni do peny.

4. Pomaly vmiešajte rozpustené maslo.

5. V prípade potreby ešte trochu prehrejte špargľu na masle a dochuťte soľou a korením.

6. Špargľu podávajte spolu s krevetami a holandskou omáčkou.

7. Ozdobte petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

RECEPTY_CHŘEST3-2

PIZZA SO ŠPARGĽOU A ŠUNKOU
2 porcie

Ingrediencie
6 stoniek bielej špargle
cesto na pizzu
2 plátky šunky
75 g mozzarelly
strúhaný parmezán
4 lyžice paradajkovej omáčky
rukola

Postup
1. Pripravte si vlastné cesto na pizzu alebo použite hotové.

2. Základný recept na cesto na pizzu: zmiešajte 75 g múky 00, 40 dl vody so 7 g čerstvého droždia, 1 lyžicu olivového oleja a štipku soli. Cesto spracujte a vytvarujte do tvaru gule. Zakryte potravinovou fóliou a nechajte 1 hodinu odpočívať, alebo ešte lepšie – nechajte ho 24 hodín odpočívať v chladničke.

3. Pripravte si paradajkovú omáčku dochutenú podľa vlastnej chuti.

4. Olúpte bielu špargľu a odrežte drevnatý koniec. Špargľu uvarte al dente.

5. Cesto rozvaľkajte a lyžicou naň naneste paradajkovú omáčku do vzdialenosti 1 cm od okraja. Omáčky na pizzu nedávajte priveľa.

6. Šunku natrhajte na kúsky a položte na pizzu spolu so špargľou.

7. Na pizzu rozložte kúsky syra a navrch nastrúhajte parmezán.

8. Pizzu pečte v predhriatej rúre na najvyššej možnej teplote.

9. Pred podávaním ju dozdobte rukolou.

RECEPTY_CHŘEST4

AVOKÁDOVÝ ŠALÁT SO ŠPARGĽOU
2 porcie

Ingrediencie
2 zrelé avokáda
700 g bielej špargle
1 granátové jablko
1 jarná cibuľka
1 citrón
10 lyžíc olivového oleja
2 lyžičky balzamikového octu
1 lyžička medu
soľ a korenie

Postup
1. Špargľu olúpte, nakrájajte na kúsky a blanšírujte s citrónovou šťavou a soľou 15 minút v hrnci.

2. Pripravte si zálievku zmiešaním olivového oleja, balzamikového octu, medu, soli, korenia a citrónovej kôry a dôkladne vyšľahajte.

3. Avokádo ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.

4. Avokádo pokvapkajte citrónovou šťavou.

5. Špargľu, avokádo a zálievku premiešajte v mise a dochuťte podľa chuti.

6. Nakoniec pridajte nakrájanú jarnú cibuľku a semienka granátového jablka.

RECEPTY_CHŘEST1 

Tip: Pridajte nový nádych vašim obľúbeným receptom s jedinečne navrhnutými výrobkami a koreninami od Rivsalt, ktoré sa stanú skutočným stredobodom vášho stola a kuchyne. Preneste atmosféru vynikajúcej reštaurácie k vám domov. Nechajte sa inšpirovať ešte dnes a vytvorte skutočný gastronomický zážitok!


TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny