Objavte nože s tradíciou Zwilling.

OBJEVTE_NOZE_S_TRADICI_ZWILLING

Objavte nože s tradíciou Zwilling.

Ponorte sa do kulinárskeho sveta a objavte nože s tradíciou! Spoločnosť Zwilling vyrába výnimočné nože a príbory už od roku 1731. Vďaka viac než 290 rokom skúseností zdokonalili výber ocele, brúsenie čepelí, kalenie a výrobu rukovätí. Výsledkom sú extrémne ostré a odolné nože s optimálnou rovnováhou a ergonómiou.

TYPY NOŽOV - Ktorý nôž je na čo najlepší? Tu sa dozviete, čím sa líšia jednotlivé typy.

KUCHÁRSKY NÔŽ
Kuchársky nôž je jedným z najobľúbenejších nožov v kuchyni. Je vhodný na krájanie mäsa, rýb, zeleniny a na kolískové krájanie a sekanie byliniek. Čepeľ je obyčajne dlhá 16 až 26 cm, zahnutá a smerom ku špičke sa zužuje. Špičatý tvar kuchárskeho noža umožňuje obzvlášť jemné rezy. Kuchársky nôž by mal byť v ruke príjemný, preto je pri jeho výbere dôležitým kritériom rovnomerné rozloženie hmotnosti čepele a rukoväte. Dôležitú rolu samozrejme zohráva ostrosť a dlhá životnosť čepele. Japonský nôž Santoku je alternatívou ku klasickému kuchárskemu nožu.

Preskúmať kuchárske nože Zwilling

ČÍNSKY KUCHÁRSKY NÔŽ
Čínsky kuchársky nôž vyniká veľkou, vysokou čepeľou, ktorá má obdĺžnikový tvar. Čepeľ je dlhá asi 18 až 20 cm a je pomerne tenká. Čínsky kuchársky nôž je vhodný nielen pre ázijskú kuchyňu, ale aj pre mnohé druhy potravín, ako je zelenina, mäso alebo ryby. Nie je však veľmi vhodný na kolískové krájanie. Mal by sa preto používať na iné techniky krájania.

Preskúmať čínske kuchárske nože Zwilling

UNIVERZÁLNY NÔŽ
Univerzálny nôž je skutočne všestranným pomocníkom. Tento rezný nástroj má zvyčajne zúbkované ostrie a stredne dlhú čepeľ dĺžky 11 až 13 cm. Univerzálny nôž sa najlepšie hodí na krájanie ovocia a zeleniny, napr. paradajok, ale aj rožkov a údenín. Rovnako ako u všetkých typov nožov dbajte na to, aby bol dobre vyvážený a ergonomický, aby pohodlne sedel v ruke.

Preskúmať univerzálne nože Zwilling

ŠPIKOVACÍ NÔŽ
Špikovací nôž je vhodný najmä na zložitejšie krájanie. Názov pochádza z jeho pôvodného účelu: zdobenie kúskov mäsa. Mäso sa prepichne nožom s ostrou špičkou a naplní napríklad korením. Nože sa hodia aj na zdobenie potravín, ako je mrkva, jablká alebo reďkovky. Pre takú jemnú techniku má 8 až 13 cm dlhú, špičatú čepeľ.

Preskúmať špikovacie nože Zwilling

OBJEVTE_NOZE_S_TRADICI_ZWILLING2

NÔŽ NA ZELENINU
Nôž na zeleninu je navrhnutý tak, aby sa s ním dalo krájať najrôznejšie druhy zeleniny a ovocia. Veľmi úzka čepeľ noža je rovná a pomerne krátka - 7 až 9 cm. Vďaka tomu sa tento všestranný nôž výborne použije aj na jemné práce, ako je lúpanie a vyrezávanie zeleniny a ovocia.

Preskúmať nože na zeleninu Zwilling

NÔŽ NA LÚPANIE
Ideálny nôž na lúpanie ovocia a zeleniny je pre uľahčenie tejto jemnej kuchárskej práce vybavený mierne zahnutou krátkou čepeľou. Obyčajne sú dlhé 5 až 7 cm, aby sa dalo presne oddeliť šupka aj u tenkej kôry a malých kúskov. Pomocou špičatej čepele sa ľahko odstránia poškodené miesta.

Preskúmať nože na lúpanie Zwilling

PLÁTKOVACÍ NÔŽ
Nôž je vhodný na rôzne druhy mäsa, ale aj na ryby. Používa sa na presné krájanie plátkov a kúskov. Čepeľ je obyčajne dlhá 16 až 26 cm a má zúženú špičku. Plátkovacie nože sa často používajú v kombinácii s vidličkou, aby sa dali ľahko krájať porcie mäsa. Tento špeciálny typ noža má často na čepele zúbky, aby sa potraviny pri krájaní neprilepovali.

Preskúmať plátkovacie nože Zwilling

NÔŽ NA FILETOVANIE/ODKOSTENIE
Filetovací nôž, ktorý je variantom odkostoňovacieho noža, je špeciálny nôž na presné krájanie a oddelenie mäsa a rýb. Čepeľ noža je obzvlášť tenká, pružná a dlhá 14 až 31 cm. Pružnosť čepele je dôležitá najmä pri filetovaní rýb a mäsa, aby sa zabezpečila jemná práca a dobrá manipulácia. Ak však chcete nôž používať na oddelenie kostí, je vhodnejší klasický, kratší a pevnejší odkostoňovací nôž.

Preskúmať filetovacie a odkostoňovacie nože Zwilling

STEAKOVÝ NÔŽ
Steakový nôž je určený na presné a jednoduché krájanie steakov a iných kúskov mäsa. Úzka špičatá čepeľ je dlhá 7 až 12 cm a môže byť hladká alebo zúbkovaná. Steakové nože sú súčasťou stolovania a pri podávaní steakov nahrádzajú jedálenské nože. Pri výbere je vhodné venovať pozornosť dizajnu noža, aby sa dobre hodil k servírovaciemu riadu a ďalším príborom.

Preskúmať steakové nože Zwilling

OBJEVTE_NOZE_S_TRADICI_ZWILLING4

SEKAČ
Na sekanie potravín by ste mali vždy používať špeciálny sekač, známy aj ako sekerka. Klasické kuchárske nože majú príliš jemné ostrie a môžu sa poškodiť. Sekač má obdĺžnikovú čepeľ, ktorá je klinovitá, obzvlášť robustná a obyčajne asi 15 cm dlhá. Dá sa použiť na sekanie mäsa a kostí, ale aj na zeleninu alebo bylinky. Aby sa s ním dobre pracovalo, mal by byť ergonomický a dobre vyvážený.

Preskúmať sekače Zwilling

NÔŽ NA CHLIEB
Nôž na chlieb je nevyhnutný na presné krájanie rovnomerných plátkov. Čepeľ má zúbkované ostrie podobné píle, aby bolo možné bez námahy odkrojiť pevnú kôrku. Okrem klasického zúbkovaného ostria existujú aj čepele s obrátene zvlneným ostrím: striedajú sa malé a veľké zúbky pre obzvlášť jednoduché krájanie bez trhania. Čepele sú obyčajne 20 až 30 cm dlhé a sú tak vhodné aj pre veľké bochníky. Okrem chleba sa hodia aj na veľké potraviny s tvrdou šupkou, ako sú melóny. Dbajte na dobrú ergonómiu rukoväte pre dobrú manipuláciu a krájanie bez námahy.

Preskúmať nože na chlieb Zwilling

NÔŽ NA SYR
Nôž na syr je špeciálne navrhnutý pre vaše potreby pri krájaní rôznych druhov syrov. Aby sa syr nelepíl na čepeľ, má ostrie s otvormi alebo rebrovaním. Nôž môže mať rôzne tvary podľa typu syra, od tvrdých až po mäkké. Čepeľ je obyčajne krátka, 10 až 14 cm, a dobre sa drží v ruke vďaka ergonomickej rukoväti.

Preskúmať nože na syr Zwilling

ZÁVEREČNÉ DOPLNENIA
Výber správneho noža uľahčí prípravu pokrmov a zvýši radosť z varenia. Kvalitné nože Zwilling sú výsledkom stáročných skúseností a precíznej výroby. Nezabudnite tiež na správnu údržbu a brúsenie nožov, aby si zachovali svoju ostrosť a kvalitu dlhé roky.


TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny