Zdravé jedlá do krabičiek – 3 recepty, ktoré musíte vyskúšať!

BLACKBLUM_RECEPT1
Hľadáte jednoduché a zdravé jedlo, ktoré si môžete vziať so sebou do práce, do školy alebo na výlety? Máme pre vás tri jednoduché jedlá do desiatových krabičiek, ktoré jednoducho musíte vyskúšať! A navyše – krásne sa vám budú servírovať do krabičiek od anglickej značky BLACK+BLUM, ktoré sú u nás novinkou.

Tipy na jedlá do krabičiek
1. Parfait s lesným ovocím a granolou
2. Šalát s ryžovými rezancami Vermicelli
3. Guľôčky z arašidového masla a banánov
BLACKBLUM_RECEPT2PARFAIT S LESNÝM OVOCÍM A GRANOLU
Chia marmeláda je skvelá do parfaitov, ovsených kaší alebo len tak natretá na toasty, tak prečo si ju neurobiť dvojnásobné množstvo a polovicu si nenechať na ďalší deň? Pripravenú marmeládu je najlepšie skladovať v chladničke. V zaváracom pohári so závitovým uzáverom vydrží až týždeň.
Ingrediencie na 1 porciu
Doba prípravy 10 minút
Doba varenia 10 min
Černicová chia marmeláda:
- 75 g černíc
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1 lyžica chia semienok
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
Zmes na vrstvenie:
- 100 g jahôd, nakrájaných
- 75 g granoly
- 150 ml gréckeho alebo kokosového jogurtu
Postup
Na prípravu černicovej chia marmelády vložte ovocie do malého hrnca spolu so sirupom. Priveďte do varu a varte na miernom ohni po dobu 4 minút, alebo kým ovocie nezmäkne. Odstavte z platne a všetko popučte vidličkou.
Vmiešajte chia semienka a citrónovú šťavu, potom vráťte na platňu a varte na miernom ohni ďalších 5 minút, alebo kým zmes nezhustne. Pred použitím nechajte chia marmeládu vychladnúť. Z tohto množstva vznikne približne 100 ml marmelády, čo stačí na prípravu 1 porcie parfaitu (nezabudnite na tip na skladovanie vyššie).
Na prípravu parfaitu začnite spodnou vrstvou chia marmelády, pokračujte vrstvami jahôd, granoly a jogurtu do sklenenej desiatovej krabičky, pričom poslednú vrstvu tvorí jogurt. Nakoniec posypte troškou granoly a ozdobte jahodami. Ak chcete parfait podávať na raňajky, pripravte ho večer vopred a uložte do chladničky až do servírovania.BLACKBLUM_RECEPT3
ŠALÁT S RYŽOVÝMI REZANCAMI VERMICELLI
Tento lahodný vegánsky šalát je svieži a pikantný a zaručene oživí každú vašu obednú pauzu. Prirodzene sladký cukrový hrášok je ideálny na konzumáciu v surovom stave, má vysoký obsah vitamínu C a nízky obsah kalórií. Tofu a orechy sú skvelým zdrojom bielkovín a určite vás zasýtia.
Ingrediencie na 2 porcie
Doba prípravy 15 minút
Doba varenia –
Rezance:
- 100 g ryžových rezancov Vermicelli
- 75 g cukrového hrášku nakrájaného pozdĺžne na jemné plátky
- 8 reďkoviek nakrájaných na jemné plátky
- 1 limetka, nakrájaná na kúsky
Dressing:
- 30 g čerstvých listov špenátu
- 3 lyžice silken tofu
- 1 strúčik cesnaku, prekrojený
- šťava z 1/2 limetky
- morská soľ a mleté čierne korenie
- 1–2 lyžičky wasabi pasty podľa chuti
Na servírovanie:
- 1 lyžica nesolených pistáciových orieškov, nasekaných nahrubo
- lístky bazalky
- hrsť lístkov koriandra
- kúsok limetky
Postup
Ryžové rezance Vermicelli vložte do misy a zalejte vriacou vodou. Nechajte ich namočené 5 minút (alebo podľa návodu na obale), potom ich sceďte a odložte stranou.
Medzitým pripravte dressing tak, že listy špenátu vložíte do kuchynského mixéra a rozmixujete ich na jemno. Pridajte silken tofu, cesnak, limetkovú šťavu, soľ a korenie podľa chuti a opäť rozmixujte. Po troškách pridávajte wasabi, ochutnajte a podľa potreby dochuťte. Mixujte, kým nevznikne pyré.
Rezance premiestnite do obedovej krabičky. Pridajte hrášok, reďkovky a nakrájanú limetku, polejte dressingom a premiešajte. Posypte pistáciami a bylinkami a podávajte s trochou limetkovej šťavy.
Ak budete šalát jesť až neskôr, dajte rezance do hlavnej priehradky krabičky, navrch dajte hrášok, reďkovky a limetku. Dressing, pistácie a bylinky dajte do samostatných nádobiek. Uchovávajte v chladničke, kým nebudete pripravení na servírovanie.
BLACKBLUM_RECEPT4
GUĽÔČKY Z ARAŠIDOVÉHO MASLA A BANÁNOV
Moringový prášok je dobrým zdrojom vitamínu K, ktorý posilňuje kosti, a železa, ktoré dodáva energiu. Tieto zdravé energetické guľôčky možno uchovávať až 2 dni v chladničke. Alebo ich uložte do nádoby a zmrazte až na 2 mesiace. Keď ich budete potrebovať, nechajte ich po niekoľkých kusoch rozmraziť – budú pripravené na okamžité podávanie.
Ingrediencie na 16 guľôčok
Doba prípravy 15 minút + chladenie
Doba varenia –
Zmes na guľôčky
- 125 g chrumkavého arašidového masla, nesoleného
- 1 menší banán, ošúpaný
- 140 g datlí, bez kôstok
- 4 lyžice mletých ľanových semienok
- 4 lyžice mletých mandlí
- 2 lyžice chia semienok
- 2 lyžičky moringového prášku, podľa chuti (voliteľne)
- 4–5 lyžíc lúpaných konopných semienok, na obalenie
Postup
Vložte arašidové maslo, banán, datle, ľanové semienka, mleté mandle, chia semienka a moringový prášok (ak používate) do kuchynského robota alebo mixéra. Mixujte, kým sa zmes nespojí.
Nasypte konopné semienka do plytkej misky. Zmes z arašidového masla preložte na dosku. Rozdeľte ju na 16 rovnakých častí. Navlhčite si ruky vodou a z každej časti vytvarujte guľôčku.
Každú guľôčku dôkladne obaľte v konopných semienkach tak, aby boli po celom povrchu. Potom guľôčky vložte do uzatvárateľnej nádoby a pred podávaním ich nechajte aspoň 1 hodinu chladiť, aby stuhli. Najlepšie chutia vychladené.

Ktorý recept vyskúšate ako prvý? Dúfame, že vám tieto zdravé jedlá spríjemnia deň a že budú vašou inšpiráciou na to, aby ste začali používať desiatové krabičky, ktoré vám pomôžu tešiť sa zo všetkých výhod, ktoré to prináša.


TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny