Súprava nožov Zwilling Four Star, 3 ks, 35048-000
Súprava nožov Zwilling Four Star, 3 ks, 35048-000
Sada klasických a osvedčených nožov z kolekcie Four Star od Zwilling J.A. Henckels. Sada 3 nožov - kuchársky nôž 20 cm, plátkovací nôž 16 cm a špíz 10 cm. Ergonomicky tvarovaná syntetická rukoväť. viac
Kód produktu: 35048-000
Doprava a platba
€ 203,75 s DPH
Sada klasických a osvedčených nožov z kolekcie Four Star od Zwilling J.A. Henckels. Sada 3 nožov - kuchársky nôž 20 cm, plátkovací nôž 16 cm a špíz 10 cm. Ergonomicky tvarovaná syntetická rukoväť. viac
Kód produktu: 35048-000
Doprava a platba
Príslušenstvo9
Mason Cash In The Forest servírovacia doska s motívom jeleňa, 2002.219
Mason Cash In The Forest rezacia a servírovacia doska, 2002.220
Kuchynská doska na krájanie Zwilling bambus 35 x 25 cm, 30772-100
Kuchynská doska na krájanie Zwilling MIYABI cyprus 35 x 20 cm, 34535-200
Zwilling veľká kuchynská doska na krájanie buk 60 x 40 cm, 35118-100
Opinel La Petite kuchynská doska na krájanie buk, 26,5 x 15 cm, 002322
Mason Cash Dedičská doska na krájanie a servírovanie 30 x 22 cm, 2002.257
Kuchynská doska na krájanie Zwilling bambus 42 x 31 cm, 30772-400
Kuchynská doska na krájanie Zwilling MIYABI cyprus 40 x 25 cm, 34535-300
Súprava nožov Zwilling Four Star - 3 ks
Sada nožov 3 ks (31070-100, 31071-200, 31070-160) - Sada klasických a osvedčených nožov z kolekcie Four Star od Zwilling J.A. Henckels, pre skvelý, profesionálny začiatok každej kuchyne.
Sada obsahuje:
kuchársky nôž, dĺžka čepele 200 mm
krájací nôž, dĺžka čepele 160 mm
špikovací nôž, dĺžka čepele 100 mm
Ergonomicky tvarovaná syntetická rukoväť pre pohodlné a bezpečné uchopenie.
Rad nožov Four Star
S kolekciou nožov Four Star ponúka Zwilling J.A. Henckels v roku 1976 doslova revolúciu v oblasti kuchynských nožov pre profesionálnych aj hobby kuchárov. Okrem použitia najkvalitnejších materiálov sa použila aj revolučná technológia s ergonomickou rukoväťou zo syntetického materiálu bez chrbta plynule spojenou s čepeľou vykovanou z jedného kusu najjemnejšej mrazom kalenej nehrdzavejúcej ocele. Výsledkom kombinácie kvalitných materiálov a nových technologických postupov je nôž s odolnou, dobre vyváženou, pružnou čepeľou s dlhotrvajúcou ostrosťou.
- Špeciálna zmes nehrdzavejúcej ocele
- Sigmaforge® - nôž vykovaný z jedného kusu ocele (bez zvarov a spojov)
- Friodur® - dlhotrvajúca ostrosť, ktorá sa ľahko obnovuje
- ručné ostrenie a leštenie, laserová kontrola
- neabrazívna ergonomická rukoväť z odolnej syntetiky
- záštita - chráni prsty a vyvažuje nôž
- tvrdosť približne 57 HRC na Rockwellovej stupnici
- Doživotná záruka na výrobné chyby čepele
- možno umývať v umývačke riadu, odporúča sa ručné umývanie
Technológia a výroba
Špeciálna zmes najkvalitnejšej nemeckej ocele, ktorá sa vyrába exkluzívne pre spoločnosť Zwilling, s optimálnymOptimálny pomer chrómu a uhlíka zaručuje najlepšie vlastnosti s tvrdosťou približne 57 HRC na Rockwellovej stupnici. V kombinácii so sofistikovanými výrobnými technológiami tak vznikajú nože, ktoré sú robustné, mimoriadne odolné, pružné, odolné voči korózii a majú dlhotrvajúcu ostrosť.
Nože sú vykované z jedného kusu ocele pomocou patentovanej technológie SIGMAFORGE®, ktorá ešte viac zvyšuje vynikajúce vlastnosti kvalitnej ocele - nože sú pevnejšie a čepele odolnejšie voči otupeniu. Špeciálny proces kalenia nožov pomocou patentovanej technológie FRIODUR®, ktorý spočíva v mrazovom kalení. Kalením sa harmonizuje molekulárna štruktúra ocele, odstraňujú sa vnútorné pnutia, vytvára sa výnimočná pružnosť a zabraňuje sa lámaniu čepele.
Zúžený profil čepele a laserom kontrolované ostrie v tvare písmena "V " zabezpečujú vynikajúcu a dlhotrvajúcu ostrosť. Bezchybná geometria a dokonalé vyváženie čepele zabezpečujú presnú a bezpečnú líniu rezu, ktorá neunavuje ruku ani pri dlhodobom používaní.
Záštita (zosilnená oceľová časť noža medzi čepeľou a rukoväťou) slúži nielen na účinnú ochranu prstov, ale poskytuje aj ochranu prstov a zároveň poskytuje pevnú oporu a vyvažuje celý nôž, aby bolo používanie nožov pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie. Jeho robustná konštrukcia stabilizuje prenos sily z čepele na rukoväť, čím zabraňuje ohýbaniu noža.
Ergonomicky tvarovaná rukoväť je vyrobená z kvalitného syntetického materiálu, ktorý je odolný vočinárazom a poškriabaniu a zostáva stabilná aj pri teplotných zmenách.Rukoväť je pevne spojená so zakrytou čepeľou, kvalitné bezšvové spojenie rukoväte s čepeľou zaručuje pohodlné používanie a dokonalú hygienu (nelepia sa na ňu zvyšky potravín).
Údržba nožov Zwilling
Umývanie a čistenie
Vďaka špeciálnemu zloženiu vysokokvalitnej ocele možno nože Zwilling umývať v umývačke riadu, nože by sa však nemalivystavovať teplotám nad 55 °C a nemali by sa dotýkať žiadnych iných predmetov (hrncov, príborov, iných nožov).Umývacie prostriedky v umývačkách riadu často obsahujú agresívne chemikálie, ktoré môžu poškodiť povrch ocele a rukovätí a môžu skrátiť životnosť nožov a čas, počas ktorého si zachovajú vysokú ostrosť. Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie, a preto sa odporúča. Nože umývajte vlažnou vodou a jemným čistiacim prostriedkom mäkkou stranou špongie.
Podložka na krájanie
Odporúčame používať pružnú podložku na krájanie (dosku na krájanie) - drevenú, silikónovú alebo plastovú. Príliš tvrdé materiály, ako je sklo, žula alebo keramika, môžu za určitých okolností poškodiť ostrie a reznú hranu.
Ostrenie / brúsenie
Skôr či neskôr aj ten najlepší nôž stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší ako ostrý, odporúčame vám, aby ste nože pravidelne brúsili. Ak sa na noži objaví "zub" alebo deformácia, odporúčame, aby ste ho čo najskôr odovzdali do rúk odborníka.
Na ostrenie odporúčame používať originálne brúsky, brúsne kamene a brúsne kamene Zwilling.
Bezpečné skladovanie
Nože skladujte na bezpečnom mieste (mimo dosahu detí) a vždy dbajte na to, aby rukoväť, nie čepeľ, smerovala k vám. Nože by sa počas skladovania nemali navzájom dotýkať.
V drevenom bloku na nože alebo na magnetickej lište skladujte vždy len očistené a vysušené nože.
Správny nôž
Vždy používajte správny nôž - veľkosť a štruktúra surovín, ktoré spracovávate (mäso, zelenina, ryby, pečivo), sa výrazne líši, preto používajte špecifické techniky krájania pre každú surovinu, a teda aj špecifický nôž.
knife type | set of knives |
---|