Nôž na krájanie Zwilling Diplome 24 cm, 54205-241
Nôž na krájanie Zwilling Diplome 24 cm, 54205-241
Prvotriedne nože Zwilling Diplome, ktoré veľmi dobre padnú do ruky a dlho si zachovávajú vynikajúcu ostrosť. viac
Kód produktu: 54205-241
Doprava a platba
€ 179,14 s DPH
Prvotriedne nože Zwilling Diplome, ktoré veľmi dobre padnú do ruky a dlho si zachovávajú vynikajúcu ostrosť. viac
Kód produktu: 54205-241
Doprava a platba
Príslušenstvo9
Kuchynská doska na krájanie Zwilling bambus 35 x 25 cm, 30772-100
Kuchynská doska na krájanie Zwilling bambus 25 x 18,5 cm, 30772-300
Opinel La Classique kuchynská doska na krájanie buk, 40 x 21 cm, 002323
Mason Cash In The Forest servírovacia doska s motívom jeleňa, 2002.219
Mason Cash In The Forest rezacia a servírovacia doska, 2002.220
Kuchynská doska na krájanie Zwilling orech 35 x 25 cm, 35123-100
Opinel La Grande kuchynská doska na krájanie buk, 47 x 27,5 cm, 002372
Kuchynská doska na krájanie Zwilling buk 35 x 25 cm, 35123-400
Kuchynská doska na krájanie Zwilling MIYABI cyprus 40 x 25 cm, 34535-300
Nôž na krájanie Zwilling Diplome, 24 cm
Nôž na krájanie - robustný nôž s dlhou a rovnou čepeľou dokonale krája pečienky a mäso. Čierna syntetická rukoväť s tromi robustnými nitmi.
Nože Diplome
Nože radu Zwilling Diplome boli vyvinuté v spolupráci s kuchárskou školou "Le Cordon Bleu", kde sa vzdelávajú najlepší kuchári. Netreba dodávať, že potrebujú prvotriedne nože, ktoré veľmi dobre padnú do ruky a čo najdlhšie si zachovajú vynikajúcu ostrosť. Z tohto dôvodu je rad Zwilling Diploma vyrobený z mimoriadne kvalitných materiálov. S týmito nožmi nakrájate suroviny na svoje pokrmy ako profesionál.
Nože sú vyrobené z veľmi tvrdej ocele FC61, ktorá má mimoriadne ostrú čepeľ nabrúsenú tradičnou technikou Honbazuke. Rukoväť je vyrobená z kvalitnej a na údržbu nenáročnej syntetiky. Neponúka žiadny priestor na usadzovanie prachu alebo nečistôt. K čepeli je klasicky pripevnená tromi nitmi.
- Nôž navrhnutý v spolupráci so svetoznámou školou varenia LE CORDON BLEU®
- Friodur - dlhotrvajúca ostrosť, ktorá sa ľahko obnovuje
- Každá čepeľ je ručne brúsená tradičnou metódou "Honbazuke" pre výnimočnú ostrosť
- protišmyková ergonomická rukoväť z odolnej syntetiky s tromi nitmi
- záštita - chráni prsty a vyvažuje nôž
- tvrdosť približne 60 HRC na Rockwellovej stupnici
- odporúča sa ručné umývanie
Technológia a výroba
Špeciálna zmes najkvalitnejšej nemeckej ocele, ktorá sa vyrába exkluzívne pre spoločnosť Zwilling, s optimálnymOptimálny pomer chrómu a uhlíka zaručuje najlepšie vlastnosti s tvrdosťou približne 60 HRC na Rockwellovej stupnici. V kombinácii so sofistikovanými výrobnými technológiami sú výsledkom nože, ktoré sú robustné, mimoriadne odolné, pružné, odolné voči korózii s dlhotrvajúcou ostrosťou.
Špeciálny proces kalenia nožov je založený na patentovanej technológii FRIODUR, ktorá spočíva v mrazovom kalení. Kalením sa harmonizuje molekulárna štruktúra ocele, odstraňujú sa vnútorné napätia, vytvára sa výnimočná pružnosť a zabraňuje sa lámavosti čepele.
Zúžený profil čepele a laserom kontrolované ostrie v tvare písmena "V " zabezpečujú vynikajúcu a dlhotrvajúcu ostrosť. Bezchybná geometria a dokonalé vyváženie čepele zaručujú presné a bezpečné vedenie rezu, ktoré neunaví ruku ani pri dlhodobom používaní.
Záštita (zosilnená oceľová časť noža medzi čepeľou a rukoväťou) slúži nielen na účinnú ochranu prstov, ale poskytuje aj ochranu prstov a zároveň poskytuje pevnú oporu a vyvažuje celý nôž, aby bolo používanie noža pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie. Jeho robustná konštrukcia stabilizuje prenos sily z čepele na rukoväť, čím zabraňuje ohýbaniu noža. Na druhej strane jeho zúženie umožňuje úplné naostrenie čepele.
Ergonomicky tvarovaná rukoväť je vyrobená z kvalitného syntetického materiálu, ktorý je odolný odolný voči nárazom a poškriabaniu a zostáva stabilný aj pri teplotných zmenách. Rukoväť je pevne spojená s plným hrotom pomocou 3 robustných nitov, čo predstavuje vysokokvalitné bezšvové spojenie rukoväte s čepeľou zaručuje pohodlné používanie a dokonalú hygienu (na rukoväti neostávajú zvyšky potravín).
Údržba nožov Zwilling
Umývanie a čistenie
Vďaka špeciálnemu zloženiu vysokokvalitnej ocele možno nože Zwilling umývať v umývačke riadu, nože by sa však nemalinemali vystavovať teplotám nad 55 °C a nemali by sa dotýkať iných predmetov (hrncov, príborov, iných nožov).Umývacie prostriedky v umývačkách riadu často obsahujú agresívne chemikálie, ktoré môžu poškodiť povrch ocele a rukovätí a môžu skrátiť životnosť nožov a čas, počas ktorého si zachovajú vysokú ostrosť. Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie, a preto sa odporúča. Nože umývajte vlažnou vodou a jemným umývacím prostriedkom mäkkou stranou špongie.
Podložka na krájanie
Odporúčame používať pružnú podložku na krájanie (dosku na krájanie) - drevenú, silikónovú alebo plastovú. Príliš tvrdé materiály, ako je sklo, žula alebo keramika, môžu za určitých okolností poškodiť ostrie a reznú hranu.
Ostrenie / brúsenie
Skôr či neskôr aj ten najlepší nôž stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší ako ostrý, odporúčame vám, aby ste nože pravidelne brúsili. Ak sa na noži objaví "zub" alebo deformácia, odporúčame, aby ste nôž čo najskôr zverili do rúk odborníka.
Na ostrenie odporúčame používať originálne brúsky, brúsne kamene a brúsne kamene Zwilling.
Bezpečné skladovanie
Nože skladujte na bezpečnom mieste (mimo dosahu detí) a vždy dbajte na to, aby rukoväť, nie čepeľ, smerovala k vám. Nože by sa počas skladovania nemali navzájom dotýkať.
V drevenom bloku na nože alebo na magnetickej lište skladujte vždy len očistené a vysušené nože.
Správny nôž
Vždy používajte správny nôž - veľkosť a štruktúra spracovávaných surovín (mäso, zelenina, ryby, pečivo) sa výrazne líši, preto používajte špecifické techniky krájania, a teda aj špecifický nôž pre každú surovinu.